Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede skigåere funnet på Svalbard

I god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper hentet torsdag morgen ut de to norske skigåere som var værfaste på Svalbard onsdag. De to mennene var i god behold da de ble funnet.

Helikopteret som ble sendt ut for å lete etter mennene, måtte snu, men Sysselmannens redningshelikopter gjorde klokken 7.30 torsdag et nytt forsøk på å hente de to skiløperne. Denne gang var værforholdene bedre, og helikopteret kunne ta med seg de to skiløperne.

- Helikoptermannskapene gjorde et nytt forsøk og har lykkes i å plukke opp de to mennene og deres to hunder. Området de befant seg i er cirka 16 mil nord for Longyearbyen, opplyser Sysselmannen på Svalbard.

Sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard opplyste natt til torsdag at man hadde jevnlig telefonkontakt med de to mennene og at de etter forholdene har hatt det bra.

Det har også mennene selv opplyst. De benyttet ventetiden til å oppdatere om situasjonen på Facebook. De skrev blant annet at teltet var blitt ødelagt av den kraftige vinden, men at de hadde det bra og var «varme og mette», melder Svalbardposten.

Mennene befant seg i området ved Trygvebreen øst for Austfjorden da de utløste nødpeilesenderen klokken 19.18 onsdag kveld.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling