Savnede skiløpere funnet i god behold

Hadde ikke gitt lyd fra seg på en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to skiløperne la ut fra Sør-Skjomen nord i Nordland for en uke siden, og hadde avtalt å bli hentet i Sørfjorden i Tysfjord søndag ettermiddag, men dukket aldri opp.

Nå bekrefter politiet at de to er funnet i god behold.

- Skiløperne ble funnet på Pauro turisthytte nær svenskegrensa, sier operasjonsleder Svein Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Fem scooterpatruljer 

Det var ikke mobildekning i fjellområdene der turen gikk, og ingen hadde derfor hørt fra dem på ei uke. Været er dårlig i området.

- Vi har iverksatt en leteaksjon etter de to skiløperne, som er fjellvant og godt utstyrt. Nå har vi vært ute med fem snøscooterpatruljer og sjekket den hytta de skulle overnattet på den siste natta, men ingenting tyder på at de har vært der.

- Etter hvert setter vi nå inn letemannskaper fra Skjomen for å gå opp løypa de har gått, sa stabssjef Magne Hugo Nilsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i dag.

I løpet av dagen har letemannskaper vært på hytta der skiløperne var på lørdag. I hytteboka skrev de at de var på vei videre til en annen hytte. Mandag ettermiddag var letemannskapene på vei dit.

De to skiløperne, to voksne menn fra Vesterålen, skulle etter planen overnatte på turisthytter underveis mot målet. Turen skulle gå gjennom både Sverige og Norge, og de to skiløperne hadde beregnet seg god tid.

Fjellvante

Begge skal være vant med å gå i fjellet, og var godt kledd da de la ut på tur forrige uke.

- Været er dårlig og har vært dårlig siden helga, med kraftig vind og dårlig sikt. Det er derfor ikke mulig å ta seg inn med helikopter. Vi tror det er været som gjør at de ikke har kommet fram til bestemmelsesstedet, sier Magne Hugo Nilsen.

Det kan være rasfare i området.