Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede skiturister funnet

De fem utlendingene som ble savnet i går ettermiddag ble i natt funnet i god behold av letemannskaper. De fem hadde gravd seg ned i snøen, selv om de var dårlig rustet for en tur i den norske fjellheimen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem skituristene ble funnet ved 01.30-tiden i natt etter at de la ut på tur fra Geitrygghytta, nord for Hallingskarvet, mot turisthytta Kongshelleren i går.

Letemannskaper fant de fem nord for Bolhovd, som ligger midt mellom Geitrygghytta og Kongshelleren. Ingen av de fem hadde behov for legehjelp. De ankom Geitrygghytta med snøscooter.

Det var svært dårlig vær i området da de fem, fra Tyskland og Nederland ble meldt savnet. Noen andre skiløpere hadde møtt på dem, og fortalt politiet at en av de savnede kun var kledt i en dongeriobukse. De fem turistene var i alderen 25 til 60 år, og det var tre menn og to kvinner. De fem fortalte de norske skiløperne de møtte at de ville fortsette selv om nordmennene fortalte at de hadde valgt å snu.