KOMMUNIKASJONSPROBLEMER: Strømbrudd og problemer med mobilnettet har gjort det vanskelig å kommunisere med omverdenen etter jordskjelvet utenfor kysten av Japan. Her stiller innbyggere i Tokyo seg opp for å bruke en telefonautomat. Foto: Alexis Wuillaume
KOMMUNIKASJONSPROBLEMER: Strømbrudd og problemer med mobilnettet har gjort det vanskelig å kommunisere med omverdenen etter jordskjelvet utenfor kysten av Japan. Her stiller innbyggere i Tokyo seg opp for å bruke en telefonautomat. Foto: Alexis WuillaumeVis mer

Savnede studenter i god behold

Universitetet i Bergen og NTNU har hørt fra alle sine utvekslingstudenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at alle fem av UiBs utvekslingsstudenter er i god behold etter jordskjelvet utenfor kysten av Japan.

- Vi er selvfølgelig lettet over at alle er gjort rede for og at de har det bra, sier Eli Zachariadeis ved Internasjonal Seksjon på Universitetet i Bergen til Dagbladet.

Studentene har ikke vært betraktet som savnede av UiB.

- Det er fordi vi regner med at det vil ta litt tid å høre fra alle, sier hun.

Også NTNU melder lørdag kveld fra om at de har kommet i kontakt med sin utvekslingsstudent, som befant seg på ferie i Vietnam.

De to studentene som er på utveksling fra Universitet i Bergen (UiB) skal ha meldt seg ved en ambassade.

- Vi har hatt dialog med Utenriksdepartementet hele veien. De opplyste til oss at de to studentene hadde registrert seg på ambassaden.  

Den ene studenten gikk på skole circa 8 kilometer fra Tokyo, og den andre lenger nord, ikke langt fra Sapporo. Så begge to oppholdt seg sannsynligvis ganske langt fra der jordskjelvet rammet hardest.

- Men det har vært problemer med å komme i kontakt med omverdenen som har gjort at det har tatt litt tid å få rede på alle.