Savnede studenter i god behold

Universitetet i Bergen og NTNU har hørt fra alle sine utvekslingstudenter.

KOMMUNIKASJONSPROBLEMER: Strømbrudd og problemer med mobilnettet har gjort det vanskelig å kommunisere med omverdenen etter jordskjelvet utenfor kysten av Japan. Her stiller innbyggere i Tokyo seg opp for å bruke en telefonautomat. Foto: Alexis Wuillaume
KOMMUNIKASJONSPROBLEMER: Strømbrudd og problemer med mobilnettet har gjort det vanskelig å kommunisere med omverdenen etter jordskjelvet utenfor kysten av Japan. Her stiller innbyggere i Tokyo seg opp for å bruke en telefonautomat. Foto: Alexis WuillaumeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at alle fem av UiBs utvekslingsstudenter er i god behold etter jordskjelvet utenfor kysten av Japan.

- Vi er selvfølgelig lettet over at alle er gjort rede for og at de har det bra, sier Eli Zachariadeis ved Internasjonal Seksjon på Universitetet i Bergen til Dagbladet.

Studentene har ikke vært betraktet som savnede av UiB.

- Det er fordi vi regner med at det vil ta litt tid å høre fra alle, sier hun.

Også NTNU melder lørdag kveld fra om at de har kommet i kontakt med sin utvekslingsstudent, som befant seg på ferie i Vietnam.

De to studentene som er på utveksling fra Universitet i Bergen (UiB) skal ha meldt seg ved en ambassade.

- Vi har hatt dialog med Utenriksdepartementet hele veien. De opplyste til oss at de to studentene hadde registrert seg på ambassaden.  

Den ene studenten gikk på skole circa 8 kilometer fra Tokyo, og den andre lenger nord, ikke langt fra Sapporo. Så begge to oppholdt seg sannsynligvis ganske langt fra der jordskjelvet rammet hardest.

- Men det har vært problemer med å komme i kontakt med omverdenen som har gjort at det har tatt litt tid å få rede på alle.