Savnede studenter ikke blant dem i massegrav

Ingen av de 43 studentene som er savnet i den mexicanske delstaten Guerrero, er blant de 28 likene som er funnet i en massegrav, opplyser riksadvokat Jesús Murillo Karam.

MINNESTUND: Slektninger og venner av de 43 studentene som er savnet i Guerrero i Mexico samlet seg til minnestund. DNA-resultater viser at de 28 likene som ble funnet i en massegrav sør i Mexico ikke er savnede studenter. Foto: AFP PHOTO / Yuri CORTEZ
MINNESTUND: Slektninger og venner av de 43 studentene som er savnet i Guerrero i Mexico samlet seg til minnestund. DNA-resultater viser at de 28 likene som ble funnet i en massegrav sør i Mexico ikke er savnede studenter. Foto: AFP PHOTO / Yuri CORTEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Murillo Karam understreket at myndighetene fortsatt venter på DNA-resultater for en rekke lik som er funnet i andre massegraver ved byen Iguala, 200 kilometer sør for Mexico by. Ytterligere en grav ble funnet tirsdag.

- Men vi har DNA-resultater fra de første gravene, og jeg kan forsikre dere at de ikke svarer til DNA-prøver fra slektninger av de savnede, sa han.

Murillo opplyste samtidig at politiet har pågrepet ytterligere 14 lokale politifolk som er anklaget for å ha bortført de 43 studentene i forrige uke og overlevert dem til en narkotikabande.

Innrømmer drap To gjengmedlemmer har fortalt politiet at de drepte 17 av studentene, men myndighetene sier at ingen dødsfall blir bekreftet før DNA-prøvene er klare.

Samtidig fortsetter 300 føderale politifolk letingen etter studentene, og saken betegnes fortsatt som en forsvinningssak.

Saken har vakt enorm internasjonal oppmerksomhet og voldsomme protester i Guerrero og blant studenter ellers i Mexico.

Ifølge myndighetene gikk de lokale politifolkene sammen med narkotikabanden Guerreros Unidos og drepte for fote en natt i slutten av september. Seks mennesker er bekreftet drept, foruten de 43 som ennå er savnet. Vitner sier de har sett studenter bli bortført i politibiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer