Savnede svenske kvinner funnet

Forsvant etter kanotur.

SØKER ETTER TO KVINNER: Røde Kors og redningssentralen deltar i søket etter de to kvinnene. Foto: Tor Aage Hansen
SØKER ETTER TO KVINNER: Røde Kors og redningssentralen deltar i søket etter de to kvinnene. Foto: Tor Aage HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to svenske kvinnene som forsvant i forbindelse med en fottur i Levanger-området mandag kveld ble ifølge Adressa.no funnet i 12.00-tida i dag.

- De to kvinnene er funnet i live av Sea King-helikopteret som søkte fra lufta. Vi vet ennå ikke hvor de ble funnet, eller hvordan tilstanden deres er, sier innsatsleder Tor Brumo til adressa.no.

Dagbladet var i kontakt med hovedredningssentralen rett før klokka 12, og de var da ikke informert om de gode nyhetene.


Det ble sendt ut et Sea King-helikopter for å søke etter svenskene, som søker i myrområdet sørøst for parkeringsplassen der kvinnene var på vei da de forsvant.

I tillegg til helikopteret lette et bakkemannskap på i underkant av 30 personer og hundeekvipasjer etter svenskene, som er i slutten av 20-årene.

- Vi har også hatt et mannskap på rundt 15 som har søkt etter kvinnene i hele natt. Vi leter i et forholdsvis stort området. I går var det for dårlig vær til å kunne søke med helikopter, men vi har gått i gang med det nå, sa lensmann Anne Ulvin ved Levanger lensmannskontor til NTB tidligere i dag.

Kvinnene ble meldt savnet klokken 21.37 mandag kveld etter at de hadde vært på padletur i området i Heståsdalen i Levanger kommune.

Etter turen skulle de begi seg til fots fra stedet der de la båtene på land, og ned til bilen - en strekning på omkring 1 kilometer.

Kvinnene var på tur med en mann som gikk i forveien med utstyret de hadde benyttet på turen. Men da kvinnene ikke hadde dukket opp etter fire timer, meldte han dem savnet.

(Dagbladet.no/NTB)