Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede svenske seilere funnet i Stillehavet

- Merket trolig ikke tsunamien i det hele tatt.

I GOD BEHOLD: Svenske Catherine Donoso fra Småland ble meldt savnet etter tsunamien. Foto: Expressen/Privat
I GOD BEHOLD: Svenske Catherine Donoso fra Småland ble meldt savnet etter tsunamien. Foto: Expressen/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 To svensker som ble meldt savnet etter tsunamien i Stillehavet i forrige uke, er funnet i god behold.

Den 25 år gamle Catherine Donoso fra Småland og 24-åringen Christian Karlström fra Östersund i Midt-Sverige, som er på seiltur i Stillehavet, lot ikke høre fra seg etter jordskjelvet og tsunamien ved Samoa, og ble offisielt meldt savnet av svensk UD.

De to var mandag på vei fra Palmerston-øya til Tonga, og de har trolig ikke merket tsunamien i det hele tatt, sier Cathrines far Rene, som tirsdag fikk beskjed om at de var i live.

I april la Karlström sammen med venner ut på en seiltur som skulle vare i ett år. Da de kom til øygruppa Galápagos i Øst-Stillehavet i juni, traff de Catherine, som ble med på turen derfra.

Christian holdt tett kontakt med familien i Sverige, vanligvis via SMS. Men etter at flodbølgen rammet Samoa-øyene onsdag, forsøkte hans mor forgjeves å ringe ham, og hun fikk heller svar på tekstmeldinger.

(NTB)


I GOD BEHOLD: Svenske Christian Karlström på seiltur. Foto: Expressen/Privat
I GOD BEHOLD: Svenske Christian Karlström på seiltur. Foto: Expressen/Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling