SPORLØST BORTE:  Uten at venner og familie visste noe, dro de tre tenåringsjentene Kadiza Sultana, 16, (t.v), Shamima Begum,15, (midten)  og 15-årige Amira Abase gjennom sikkerhetskontrollen på Gatwick-flyplassen. Nå skal de ha krysset grensa inn til IS-land i Syria. Foto: Ap / Scanpix
SPORLØST BORTE: Uten at venner og familie visste noe, dro de tre tenåringsjentene Kadiza Sultana, 16, (t.v), Shamima Begum,15, (midten) og 15-årige Amira Abase gjennom sikkerhetskontrollen på Gatwick-flyplassen. Nå skal de ha krysset grensa inn til IS-land i Syria. Foto: Ap / ScanpixVis mer

- Savnede tenåringsjenter er nå i Syria

Krysset grensa for fire-fem dager siden, ifølge BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre savnede britiske tenåringsjentene fra Tower Hamlet-bydelen i London skal nå være på vei for å verve seg til den terrorerklærte gruppa Den islamske stat (IS), melder britisk politi ifølge BBC.

Skolejentene, som er 15 og 16 år, ble smuglet inn via Tyrkia og inn i Syria for fire eller fem dager siden, etter det BBC forstår. Kilder forteller at tenåringene dro inn i Syria via Kilis-grensepasseringen.

Familie i sjokk De siste dagene har slektningene til de tre jentene gjort en rekke intervjuer i et håp om at jentene skulle komme på bedre tanker og dra hjem igjen. Verken foreldre eller venner hadde noen som helst anelse om at jentene hadde planer om å dra til Syria, har de sagt i en rekke intervjuer.

De tre venninnene, Shamima Begum og Amira Abase (begge 15 år) og Kadiza Sultana (16) dro fra London til Istanbul for ei uke siden, den 17. februar. Alle tre jentene fortalte familien sin at de kom til å være ute hele dagen. Siden da skal ikke familiene ha hørt fra dem.

Fra «Londonistan-bydel» - Vi har nå grunn til å tro at de ikke lenger er i Tyrkia og at de har krysset grensa inn i Syria. Våre folk fortsetter å jobbe tett med tyrkiske myndigheter, sier The Metropolitan Police i en uttalelse, ifølge BBC.

Kilder i Syria skal ha sagt at de har observert tre britiske jenter idet de krysset grensa ved hjelp av menneskesmuglere.

De tre jentene kommer fra og går på skole i bydelen Tower Hamlets, øst i London.

Kamp om islam I Tower Hamlets-bydelen pågår det nå en kamp om hva bydelen skal være. Ekstreme muslimer og ekstreme høyreorienterte grupper demonstrerer stadig mot hverandre. Her går både muslimsk patrulje og kristen patrulje i gatene med løpesedler. Her kan du lese og se video som Dagbladet nylig publiserte om den pågående kampen i Tower Hamlets, også kalt Londonistan av flere.

Du kan også se og lese hvordan glade muslimer hisser på seg ikke fullt så glade muslimer.

UT PÅ TUR:  De tre venninne antas nå å være i Syria. Der er også en annen venninne av jentene, som dro fra England til Syria i desember i fjor. Foto: Afp/Scanpix
UT PÅ TUR: De tre venninne antas nå å være i Syria. Der er også en annen venninne av jentene, som dro fra England til Syria i desember i fjor. Foto: Afp/Scanpix Vis mer