Savnede til rette i god behold

KONGSBERG (NTB): To menn i 20-årsalderen som i går kveld gikk seg bort i området mellom Kongsberg og Notodden i Buskerud, kom ved 02-tiden i natt til rette i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene var på vei fra en hytte til en annen sammen med fire venner da de rotet seg bort i området ved vannet Øksne. En av dem hadde mobiltelefon, og ved 22-tiden i går kom de i kontakt med brannvesenet på Kongsberg etter å ha ringt 110.

Brannvesenet varslet politiet, som igjen kontaktet Kongsberg Røde Kors Hjelpekorps. Hjelpekorpset sendte en snøscooterpatrulje inn i området, og etter en stund ble det funnet fotspor som tilhørte de savnede. Fotsporene ledet rett til hytta som de to mennene og vennene deres hadde tenkt seg til. De savnede hadde funnet hytta ved 02-tiden. Mennene hadde ikke fått varslet om at de var kommet til rette, ettersom det ikke var mer batterikapasitet på mobiltelefonen.

- De to var absolutt ikke kledd for en natt utendørs. Blant annet hadde de joggesko på bena, sier vaktsjef Ellen Nilssen i Kongsberg politidistrikt til NTB. I natt var det et par plussgrader og forholdsvis mye og våt snø i området der de to gikk seg bort.