Savnede turgåere funnet i god behold. Tilbrakte natta i snøhule

To menn ble meldt savnet etter at de ikke møtte opp som avtalt på Hallingskeid hytte ved Bergensbanen lørdag kveld. Søndag morgen ble de funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet fikk melding om turgåerne klokka 20.40 lørdag, og iverksatte leteaksjon. De to mennene, som er erfarne turgåere og turledere for Den Norske Turistforening, var på vei fra Upsete fjellstove til Hallingskeid hytte. Turen er drøyt halvannen mil.

Tidlig søndag morgen pågikk leteaksjonen forsatt, men like før klokka 09 opplyser politiet at de to er funnet i god behold.

- Vi fikk akkurat melding om at de to har sovet i en snøhule. De er i fin form og i stand til å ta vare på seg selv, sier politiets operasjonsleder Hans Eirik Thue til Bergens Tidene.

Letemannskap fra Røde Kors med snøscootere reiste opp med beredskapstog og søkte fra både Hallingskeid og Upsete i natt. Et redningshelikopter fra Florø deltok også i søket.

Det skal ha vært dårlig vær og mye løssnø i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer