SAVNET: 29. januar forsvant Valerie Reyes (24). Tirsdag ble hun funnet død. Foto: Greenwich Police Department.
SAVNET: 29. januar forsvant Valerie Reyes (24). Tirsdag ble hun funnet død. Foto: Greenwich Police Department.Vis mer

Savnede Valerie (24) funnet død i koffert

Valerie Reyes (24) ble meldt savnet da hun ikke møtte opp på jobb. Tirsdag ble hun funnet i en koffert.

Tirsdag morgen fant en veiarbeider en rød koffert liggende noen meter bortenfor veikanten under en rutinekontroll i et nabolag i byen Greenwich i Connecticut.

På innsida av kofferten fant politiet en død kvinne. Hun var fullt påkledd og bundet ved hendene og føttene.

Onsdag ble kvinnen identifisert som savnede Valerie Reyes (24) fra New York, skriver CNN. Hun ble sist sett 29. januar, og ble meldt savnet dagen etter da hun ikke møtte opp på jobb.

Greenwich ligger rundt 55 kilometer på utsiden av New York City.

RØD KOFFERT: Det var i dette området en veiarbeider fant den røde kofferten. Politiet etterforsker hendelsen som et drap. Foto: Google Maps
RØD KOFFERT: Det var i dette området en veiarbeider fant den røde kofferten. Politiet etterforsker hendelsen som et drap. Foto: Google Maps Vis mer

Ukjent dødsårsak

- De er naturligvis knust over tapet av Valerie. Våre dypeste kondolanser går til dem, sier Greenwich-politiet om de pårørende.

- Under denne ufattelige vanskelige tiden ber familien vår om kjærlighet, støtte og respekt for tapet av min vakre datter Valerie Reyes, som nå hviler i himmelen, sier Valeries far i en uttalelse, ifølge The Hartford Courant.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, og ingen er pågrepet i saken.

- Greenwich politiavdeling jobber dedikert for å identifisere de som er ansvarlige for Valeries dødsfall, og for å sikre rettferdighet for henne og hennes familie, sier politiet i en uttalelse.

LYS: Tirsdag samlet familie og venner seg for å tenne lys for Valerie. Foto: Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP
LYS: Tirsdag samlet familie og venner seg for å tenne lys for Valerie. Foto: Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP Vis mer

Har fått tips

Det kalde været skal ha gjort det vanskelig for rettsmedisinerne å umiddelbart fastslå om hun har blitt drept, men under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, opplyste politiet om at de etterforsker hendelsen som et drap.

Deres teori er at døden har inntruffet på et annet sted enn der hun ble funnet.

- Hver gang vi har en tragisk hendelse som dette, er det alltid viktig for oss å huske på at det er en familie inne i bildet. Vi sender våre varmeste tanker til kvinnens familie, hvem de nå enn er, sa kaptein for politiet Robert Berry, til CNN.

Han fortalte at de har fått inn flere tips vedrørende kvinnens identitet, og at de fulgte opp alle innspill å håp om å identifisere henne så raskt som mulig.

- Sjokkert

Reaksjonene fra folk i lokalsamfunnet har vært delte. ABC News har snakket med noen av dem.

- Jeg er vant til å se ting som dette på film og tv, men har aldri opplevd noe så nært. Jeg er sjokkert, sa Chanya Champagne, som jobber på en lokal kafé i nærheten av åstedet.

- Jeg håper de finner ut av hvem som står bak, det er skremmende å vite at gjerningspersonen går fritt rundt,

David Zimmer, som jobber på en lokal kaffebar, er ikke like overrasket.

- Ingenting overrasker meg lenger.