Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede Veronica (22) er med i stimerkingsprosjekt, politiet skal lete etter henne på fjelltopp

Er interessert i geologi og steinarter, ifølge politiet.

OMFATTENDE LETING: Politiet har fått ny informasjon om hvor Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) kan ha beveget seg. Gamle turstier i omrpdet skal saumfares.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
OMFATTENDE LETING: Politiet har fått ny informasjon om hvor Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) kan ha beveget seg. Gamle turstier i omrpdet skal saumfares. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL/OSLO (Dagbladet): 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet har vært savnet siden 28. oktober.

Hun ble sist sett lørdag 25. oktober. Siste sikre observasjon av kvinnen kommer fra en person som har forklart at han kjørte henne hjem i bil om formiddagen lørdagen.

Der slutter også sporene etter 22-åringen.

Politiet har få elektroniske spor å gå etter. Kvinnens telefon og andre eiendeler lå igjen hjemme da hun forsvant. Også kvinnens katt og hund ble funnet hjemme hos henne. Kripos går gjennom kvinnens telefon og datamaskin i leting etter det som kan være ledetråder til hvem hun eventuelt har hatt kontakt med, eventuelle planer hun har hatt eller annet som kan gi politiet en idé om hva som har skjedd.

Politiet har nå fått ny informasjon i saken og utvider leteaksjonen ytterligere.

- I går ble vi gjort kjent med fra vitner at hun er med i et lokalt stimerkingsprosjekt som kalles «S1». Savnede er interessert i geologi og steinarter og engasjerer seg i dette prosjektet, sier regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet.

«S1» står for «Sognefjellsvei 1» og består av gamle stier som skal merkes opp. Politiet har bedt om bistand fra politihelikopteret fra Oslo til å bidra i søkene langs stiene.

Det er to områder som nå peker seg ut:

Det ene går fra Hella som er et fergeleie. Stien går til Grinda og videre til Kvinna der det er en foss som kalles Kvinnafossen.

Den andre går fra Årøy (der savnede bor) og opp til Solvornnnipa som er en fjelltopp på over 1000 meter. Nedre del av fjellet er allerede gjennomsøkt.

Søkene er ventet å starte lørdag da det er meldt bedre vær. Fjellet står i dag tildekket av tåke og det er dårlig vær i området.

- I tillegg har vi fått midler til å fortsette sonar og ubåtsøk, sier Korneliussen.

Det er Barsnesfjorden som skal saumfares. Sonaren vil dekke omtrent 95 prosent av fjorden. Dersom det blir gjort funn som kan være interessante, sendes ubåten ned for å undersøke ytterligere.

Stegegjerdet har bodd i et hus i Årøy utenfor Sogndal med sin yngre bror, men har den siste tida bodd alene. Huset ligger alene med få naboer i nærheten. Etter forsvinningen har store letemannskaper vært i aksjon. Boligen er gjennomsøkt.

Koreliussen forklarer at det kan være en naturlig forklaring for hvorfor hunden var hjemme mens eieren var borte.

- Noen av turene hun går på er i veldig ulendt terreng og det er ikke alltid hun har hatt med hunden på disse turene, sier regionlensmannen.

SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet.
Foto: Privat
SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling