Savner debatt om Hilde

SV mener Verdensbanken er et redskap for de rike landene og vil ha debatt om Hilde Frafjord Johnsons (KrF) bistandspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Verdensbanken er i praksis kontrollert av USA og EU. For å støtte prosjekter stiller den krav om at landene må føre en markedsliberalistisk politikk. En debatt om norsk bistand skal gå via Verdensbanken må komme, ikke minst på bakgrunn av at Paul Wolfowitz ble ny sjef. Han er en av George W. Bushs venner og en av de nykonservative ideologene, sier stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV).

Reagerer

SV-representanten reagerer sterkt på at over halvparten av den norske bevilgningen til Indonesia etter flodbølgekatastrofen har stått ubrukt på konto. Først før helga ble pengene overført flergiverfondet i Verdensbanken, som Dagbladet skrev i går.

Oppsiktsvekkende

-  Det er oppsiktsvekkende og sløvt at regjeringen bare lar pengene som er bevilget etter tsunamien stå på konto.

At regjeringen velger å bruke en så stor del av pengene til prosjekter via Verdensbanken, er typisk for hvordan denne regjeringen driver bistandspolitikk. Det er på tide å stille spørsmål ved det glansbildet utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson har skapt av seg selv, sier Lysbakken

GLANSBILDE? Hilde Frafjord Johnson.
GLANSBILDE? Hilde Frafjord Johnson. Vis mer