Savner du fire okser?

Politiet jaktet i natt på en gjeng okser som herjer et nabolag på Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 2 i natt fikk politiet melding om at fire okser med sterk utferdstrang gikk amok i flere hager nord på Karmøy.

- Oksene har holdt til i et beiteområde som ligger like ved Torvastad boligfelt, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.no. Han antar at flukten skyldes et hull i gjerdet.

Politiet forsøkte forgjeves å sette en stopper for de destruktive oksene. Etter halvannen times jakt, måtte de imidlertid innse at slaget var tapt.

Patruljen resignerte etter å ha lokket gjengen til et område der de ikke kunne gjøre så stor skade.

- Oksene pustet litt ampert, og vi hadde ikke lyst til å oppsøke de store biffene nærmere. Det hele føltes litt som «Pamplona light», sier Friberg.

Han forteller at de var inne på tanken på å fange dem med lasso, men at de ikke hadde det nødvendige utstyret. Dermed er oksene altså fortsatt på frifot.

Er de dine?

Politiet har ringt rundt til flere bønder i området, men ingen har foreløpig vedkjent seg de firbeinte vandalene.

- En av konstablene våre hadde såpass nærkontakt med to av oksene at han så tatoveringene i ørene på dem. De heter 0137 og 0139, sier operasjonslederen, og trekker paralleller til B-gjengen.

Friberg regner med å få en rekke telefoner fra hageeiere utover dagen, når de oppdager at hagene deres ikke ser ut slik de gjorde da de gikk og la seg.

Han ser heller ikke bort ifra at herjingene kan ha satt andre spor i nabolaget.

- Jeg antar at oksene har skubbet borti noen biler også, sier han.

Sett noe mistenkelig? Tips politiet.

<B>OKSE I SOLOPPGANG:</B> Fire okser vandaliserte i natt et nabolag på Karmøy. Er de dine?