- Savner lønnsinnberetning av 2,7 mill. fra Frp

Oslo Ligningskontor har gått stortingsgruppen etter i sømmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo ligningskontor savner lønnsinnberetning av 2,7 millioner kroner fra Frps stortingsgruppe, går det fram av en pressemelding fra partiet som NTB har mottatt.

Dersom samtlige merknader til Oslo ligningskontor blir stående vil stortingsgruppen bli skyldig om lag «700.000» i tilleggs- og straffeskatt for perioden 1995-2005 står det videre. 

Les om Frps hemmelige reisekonto.

Det er uklart om det dreier seg om 70.000 kroner eller 700.000 kroner, og Frp ville fredag ettermiddag ikke kommentere dette.

– Det er regnet ut ifra at det i løpet av tiårsperioden har vært manglende lønnsinnberetning av 2,7 millioner kroner. Av disse 2,7 millionene mener Oslo ligningskontor at 1,1 burde vært innberettet, mens 1,6 må vurderes om skulle vært innberettet, heter det videre.

Ifølge Frp vil stortingsgruppens svar på rapporten fra Oslo Ligningskontor være med å avgjøre nøyaktig hvor stort beløp det skal betales tilleggs- og straffeskatt av. Svarfristen er satt til 20. september.

Forholdene Oslo Ligningskontor har påpekt knytter seg i hovedsak til stortingsgruppens studietur til Kirkenes, transport av stortingsrepresentanters ektefeller til ulike tilstelninger og manglende innberetning av mobilutgifter.

Den siste merknaden er gruppens feiring av valgresultatet i september 2005 på Ekebergrestauranten.

RISIKERER STRAFFESKATT:  
Oslo ligningskontor savner innberetning av 2,7 millioner kroner fra Fremskrittspartiets stortignsgruppe. Her er Frp-leder Siv Jensen på folkemøte i Bergen i forrige uke. Foto:  SCANPIX
RISIKERER STRAFFESKATT: Oslo ligningskontor savner innberetning av 2,7 millioner kroner fra Fremskrittspartiets stortignsgruppe. Her er Frp-leder Siv Jensen på folkemøte i Bergen i forrige uke. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er ikke gjort merknader i gruppens regnskaper etter høsten 2005.

Det vil etter alt å dømme bli foretatt et summarisk oppgjør, som innebærer at det er stortingsgruppen som arbeidsgiver som må betale tilleggs- og straffeskatt.

Enkeltpersoner vil altså ikke bli berørt. – Gruppen vil betale og gjøre opp for seg slik den blir pålagt av Oslo Ligningskontor.

- Jeg har hele tiden hatt som mål å rydde opp i denne saken slik at den kan avsluttes. Når denne saken på nytt reises er det viktig for meg som parlamentarisk leder å vise vilje til å spille på lag med velgerne og vise at FrP vil rydde opp i de feilene som er gjort. Det må ikke være noen tvil om at FrP skal rydde opp og gjøre opp for seg, sier Geir Mo.

Frps generalsekretær Geir A. Mo sendte senere fredag ut en ny pressemelding der beløpene var utelatt.

(NTB)

Dagbladet.no følger saken.

- Savner lønnsinnberetning av 2,7 mill. fra Frp