Savner nesten 4.000 skolebarn

Flere er trolig sendt til foreldrenes opprinnelsesland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Nesten 4.000 barn som er folkeregistrert i Norge mangler i de norske skolene. Flere av barna er trolig sendt til foreldrenes opprinnelsesland.

Human Rights Service (HRS) har satt SSB-statistikk over barne- og ungdomsbefolkningen opp mot statistikk over elever i den norske grunnskolen. Sammenligningen viser store avvik. 3.877 barn som er folkeregistrerte her i landet mangler i skoleregisteret. Problemet er størst i Oslo der avviket er på 1.852 barn. I de nordligste fylkene er avviket null når man sammenligner skoletallene og tallene fra SSB.

- Vi vet om konkrete barneflokker som er dumpet, søskenflokker på fem, seks barn som er dumpet i land som Somalia, Pakistan og Gambia, sier informasjonsleder Hege Storhaug i HRS til NRK.

- Vi kan navngi foreldre som bor i Oslo, men som har barna sine i opprinnelseslandet, mens barna er folkeregistrert i Norge, legger hun til.

Rektor Trine Hauger ved Vahl skole i Oslo bekrefter at det hender at barn rett og slett forsvinner.

- De barna som vi har registrert på skolen har vi relativt god oversikt over, men det hender at noen ikke dukker opp, sier hun.

Ifølge NRK mener kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) at situasjonen er svært alvorlig, og at Oslo spesielt må følge prosedyrene som foreligger. Det skjer i liten grad, ifølge Røde Kors.

- Jeg tror ingen helt konkret leter etter disse barna, sier avdelingssjef Vidar Remfeldt i Oslo Røde Kors.

NTB

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer