Savner sine kjære

Mike (37) begynte i ny jobb i London onsdag. I går kom han aldri hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINGS CROSS (Dagbladet.no): - Jeg er for ung til å bli enke, sier en kvinne (27) etter terrorangrepet i London.

Mannen, Mike Matsushita (37) hadde begynt i ny jobb i turistnæringen i London på onsdag. Dagen etter smalt fire bomber i den britiske hovedstaden. Matsushita kom aldri hjem i går.

- Jeg prøver å være optimist etter det som har skjedd. Kanskje han bare tok av seg jakka med ID-kortet på t-banen, sier kjæresten Rosie Cowan til Evening Standard.

Paret møttes i hans hjemland Vietnam, og skulle gifte seg. I går dukket han aldri opp på jobb etter å ha tatt Piccadilly line fra Kings Cross. En av togene på denne linja ble rammet av en bombe i går morges.

Det siste offisielle dødstallet etter gårsdagens bombeangrep i London er fortsatt 37, men politiet sier i dag at det er over 50. Det endelige tallet er sannsynligvis langt høyere.

Fortsatt venter flere londonere på sine kjære.

Neetu Jain ble evakuert fra undergrunnen på Euston, og bestemte seg for å ta buss til jobben.

- Hun var like ved Tavistock Square der bussen eksploderte. Hun ringte 09.37 for å si at alt var i orden med henne, og at hun skulle ta bussen, sier kjæresten Gous Ali.

Det var det siste han hørte fra henne. Han har dratt fra sykehus til sykehus i byen, uten å finne sin kjære.

I dag er restene av den sprengte 30-bussen gjemt bak et dekke av plast. En gruppe journalister har tatt oppstilling like foran sperringene.

- Det som har skjedd er hjerteskjærende. Dette er mitt område i London, og jeg har bodd like ved der bussen eksploderte. Nå må vi bare prøve å komme videre, prøve å jobbe, sier ei jente som jobber på restauranten Prezzo, like ved sperringene foran bussvraket.

I går rakk aldri restauranten å åpne.

- Det føles som en film. I dag er det veldig vanskelig å konsentrere seg, sier hun til Dagbladet.no.

Tavistock Square ligger bare et steinkast unna Euston Station, som i dag er rammet inn av politibiler. Stasjonen er åpen igjen.

- Vi skulle egentlig reise videre til Paris i går, men da var alt bare kaos. Vi håper å komme oss dit i dag, sier de østerrikske backpackerne Lisa og Andreas til Dagbladet.no.

Polske Sylvia er skremt av gårsdagens hendelser.

- Jeg må ta undergrunnen for å komme meg til Kingston, og føler meg overhode ikke trygg. Jeg er redd, sier hun.

Ved inngangen til Kings Cross henger rundt 20 blomsterbuketter festet i et gjerde. Flere har skrevet sine hilsener til de 21 som mistet livet på undergrunnen.

En hjemmelaget plakat trygler forbipasserende om hjelp til å finne et forsvunnet familiemedlem.

Området domineres av presse og politi.

- På en vanlig fredag er det mye mer folk her. I dag er det nesten tomt, sier avisselgeren utenfor Kings Cross.

Han innrømmer at han er redd for at noe mer skal skje.

- Man vet aldri, sier han, og pakker inn avisene i plast for regnet som kommer.

Sjelden har alle avisforsidene i England vært så like som i dag.

SAVNET: På Kings Cross har familien til Rachelle Lieng Siong hengt opp en plakat der de trygler om hjelp til å finne henne.
SØRGER OVER DE DØDE: Flere har vist sin sorg og støtte til de etterlatte etter bombeangrepet utenfor Kings Cross. 21 mennesker mistet livet under jorda her i går.