Savnet 13-åring funnet i Trysil

Ble borte på fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 13 år gammel jente, som tidligere ble meldt savnet i Trysil, er nå funnet. Dette bekrefter operasjonsleder Hans Engh i Hedmark politidistrikt.

- Ved 00.20-tiden ble det varslet fra folk i en hytte at jenta hadde tatt seg fram til dem. Hun var sliten og fryktelig sulten. Hun fortalte at hun har gått hele tiden, sier Engh til NTB.

Skuterpatruljer fra Røde Kors og et Sea King-helikopter ble satt inn i letingen etter at jenta forsvant på Trysilfjellet.

Snudde
- Faren meldte datteren savnet i 16.20-tida. Da hadde de to lagt ut på skitur fra hytta, og hadde kommet 4-5 kilometer på vei da datteren snudde for å gå tilbake. Hun kom imidlertid ikke fram som planlagt, forteller redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet.

- Sju skuterpatruljer fra Røde Kors leter nå i området rundt nabohytter i området, og vi har sendt et Sea King-helikopter fra Rygge. De er framme i 20-tida, sier Frøland.

Det er forholdsvis pent vær i området, og det er lyst til ca. klokka 21.

Flere aksjoner
Redningslederen opplyser at HRS har flere mindre leteaksjoner gående i påskefjellet.

- Det er mange påsketurister som går seg bort på fjellet. Ofte skyldes det at man ikke er tilstrekkelig kjent med området, sier han, og råder:

- Ikke legg ut på tur på ukjent sted, og si fra hvor du går. I det hele tatt er fjellvettreglene en god rettesnor, sier redningsleder Owe Frøland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer