Savnet 15-åring funnet i god behold

Stor leteaksjon satt i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 15-årige jenta som var savnet fra Varangerbotn i Finnmark, er kommet til rette og er i god behold.

- Etter et tips til oss oppsøkte vi en adresse i Vadsø, der hun befant seg, opplyser Jens Bernhard Herstad, politiadvokat ved Østfinnmark politidistrikt, til Dagbladet.

Jenta ble funnet ca. klokka 12.

- Vi er veldig glade for at dette har gått bra, sier politiadvokaten.

Herstad vil foreløpig ikke si hvorvidt jenta var alene eller ikke da hun ble funnet.

«Oppfølger» En stor leteaksjon ble satt i gang da jentas far i natt meldte henne savnet; politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og et redningshelikopter fra Lakselv ble satt inn i aksjonen, som nå er avblåst.

Ifølge savnet-meldingen dro hun på løpetur i 18-tida i går, men kom ikke hjem igjen. Nå viser det seg altså at hun var i god behold 5 mil unna hjemstedet.

Politiadvokat Herstad opplyser at saken vil få «en videre oppfølger» når jenta er tilbake i Varangerbotn.

- Store ressurser ble satt inn i letingen, sier han.

Avbrøt permisjon Varangerbotn ligger i Nesseby kommune, som har under 1000 innbyggere. Da det ble kjent at 15-åringen var forsvunnet, mobiliserte kommunen stort.

- Vi har satt kriseteamet i beredskap, og bistår letemannskapene i arbeidet, opplyste fungerende ordfører Hanne Iversen til Dagbladet i 11.30-tida, før jenta var funnet.

Nessebys ordfører Knut Store er for tida i permisjon, men tok savnet-meldingen så alvorlig at han avbrøt permisjonen for å komme hjem og delta i arbeidet, ifølge Iversen.