Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet 15-åring funnet i overgrepssak

En savnet 15 år gammel gutt ble fredag funnet i en leilighet vest i Tyskland da politiet søkte etter mistenkte i en overgrepssak. Han skal ha vært savnet i to år.

PÅGREPET: To personer ble pågrepet i forbindelse med politiraidet fredag, men den ene har seinere blitt løslatt. Foto: Marcel Kusch / DPA / NTB scanpix
PÅGREPET: To personer ble pågrepet i forbindelse med politiraidet fredag, men den ene har seinere blitt løslatt. Foto: Marcel Kusch / DPA / NTB scanpix Vis mer

Leiligheten der gutten ble funnet skal ha ligget vest i Tyskland, i byen Recklinghausen, og tilhørt en 44 år gammel mann. Gutten som ble funnet, hadde imidlertid ikke gjemt seg eller blitt forsøkt skjult, opplyser politiet.

- Det finnes så langt ingen bevis for at gutten har blitt holdt i leiligheten mot sin vilje. Det er grunn til å tro at han har bodd der frivillig en stund, sier en talsperson for politiet i en uttalelse.

Funnet i skap

Politiet er foreløpig sparsommelige med informasjon, og vil på nåværende tidspunkt ikke gi ytterligere detaljer vedrørende guttens personalia eller helsetilstand.

Kilder til nyhetsbyrået DPA sier at han ble meldt savnet i 2017.

Han skal ha blitt funnet i et skap under fredagens politiraid, rapporterer nyhetsbyrået AP, som utdyper at han ble meldt savnet fra en institusjon i en nærliggende by for to år siden.

FYLLEJØRTE: En politimann får kraftig kritikk etter at han fyllekjørte på jobb. Video: Aurora PD Vis mer

«Kvalmende scener»

Politibetjentene som utførte raidet, ankom stedet fredag med en stor lastebil de hadde leid til å sikre bevis, ifølge Bild.

Den tyske avisa rapporterte om «kvalmende» scener like etter hendelsen, og beskrev at politibetjenter hadde måttet gå gjennom «urinstinkende» trappeoppganger for å nå leiligheten.

KIDNAPPING: En mann er siktet for blant annet kidnapping og kjøring i ruspåvirket tilstand, etter å ha stjålet en bil med et spebarn sittende i bilen. Video: Hillview police. Vis mer

- Leiligheten vil bli endevendt, slik at vi får sikret spor fra alle kriker og kroker, sa en talsperson for politiet, ifølge avisa.

Politiet skal ha båret ut flere esker med beslaglagt materiale, og lagt det i lastebilen før de dro av gårde.

Mistenkt i saken

44-åringen er nå mistenkt for å ha spredd tekster og bilder som handler om overgrep mot barn. Han skal ha vært i den aktuelle leiligheten da politiraidet ble utført.

En 77 år gammel mann, som trolig er mistenktes far, skal også ha vært oppført på adressen.

Begge ble pågrepet, men sistnevnte har seinere blitt løslatt.

Den 15 år gamle gutten sitter i politiets varetekt, og barnevernet er koblet inn i saken. Det ble sikret elektroniske spor i leiligheten til mistenkte fredag, som politiet nå skal jobbe med å gjennomgå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media