Savnet 15-åring funnet

En savnet 15 år gammel jente ble funnet natt til onsdag, ifølge svenske Aftonbladet. En mann er blitt pågrepet mistenkt for kidnapping og voldtekt.

Tenåringsjenta ble funnet like etter midnatt, opplyser svensk politi overfor Aftonbladet. I tillegg er en mann blitt pågrepet mistenkt for kidnapping og voldtekt.

15-åringen forlot sitt hjem i Ludvika søndag ettermiddag med en sparkesykkel for å leke i skolegården i nærheten av sitt hjem. Da hun ikke var kommet hjem søndag kveld, ble hun meldt savnet, skriver Expressen.

Politiet aksjonerte mot en leilighet i Gävle etter å ha mottatt tips om at jenta befant seg der.

Mistenker voldtekt

Operasjonsleder Tony Quiroga forteller til Aftonbladet at den pågrepne mannen er blitt satt i arresten.

- Jenta hadde ingen synlige fysiske skader og ingen ble skadd i forbindelse med pågripelsen. Patruljen betegnet tilstanden hennes som grei, og planen er at hun skal gjenforenes med sine pårørende, sier han.

I utgangspunktet var mannen bare mistenkt for kidnapping, men etter å ha avhørt ham i natt, mistenkes han også for voldtekt, opplyser politiet overfor Expressen.

Satte i gang leteaksjon

Dagbladet var tirsdag ettermiddag i kontakt med politiet i Sverige. Da fortalte Stefan Dangardt at de hadde satt i gang en omfattende leteaksjon etter jenta.

Politiet kunne på det tidspunktet ikke utelukke at det hadde skjedd noe kriminelt. De hadde imidlertid heller ingen holdepunkter for at det hadde skjedd noe med tenåringsjenta.

- Vi har ingen konkret informasjon om at noe kriminelt har skjedd, og hun har vært savnet tidligere. Det har likevel aldri gått så lang tid som nå, uten at hun har kommet hjem igjen selv, sa Dangardt.

15-åringen var da sist observert ved togstasjonen i Storvik, øst i Sverige, og politiet mistenkte at hun kunne ha gått på et tog der. Det ble satt i gang undersøkelser av mobilspor, uten at disse tirsdag ettermiddag hadde hjulpet politiet i jakten på jenta.

Storstilt søk

15-åringens mor tok imot beskjeden om at dattera var funnet med stor glede.

- Det føles kjempebra. Hun ble funnet mye takket være etterforskningsarbeidet fra oss her hjemme, og på nettet. Det første jeg kommer til å gjøre er å holde omkring henne og si at jeg er glad for at vi fant henne, sier kvinnen til Aftonbladet.

Den frivillige organisasjonen FIKK har deltatt i søket, og har bidratt med flere letemannskaper samt droner. Over 100 frivillige hjalp til i søket mandag kveld, ifølge Expressen.