Savnet 15-åring kan være observert

En drosjesjåfør har observert en person som ligner beskrivelsen av jenta som forsvant etter en kveldstur i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har verken fått bekreftet eller avkreftet at det var 15-åringen som ble sett i nærheten av hjemmet sitt i Meldal tidligere på dagen.

- I tillegg til rundt 40 personer fra politi, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp, får vi hjelp fra rundt 60 frivillige som er godt kjent i området, sier operasjonsleder Arild Syvertsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Redningshelikopter og politi- og redningshunder deltar også i søket.

Været er overskyet og det var i 21-tiden mandag rundt 13 grader i området.

- Det blir ikke mørkt her i Nord-Trøndelag nå, så vi fortsetter søket hele natten om vi må, sa Syvertsen ved 21-tiden mandag kveld.

Jenta fra Meldal var sammen med moren på besøk hos besteforeldrene i Elvran i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Omkring klokka 19 i går kveld gikk jenta ut på tur. I dag klokka 12 ble hun meldt savnet.

- Vi er usikre på om hun har vært borte siden i går kveld, eller om hun har gått ut på nytt i dag tidlig, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Jenta bodde nemlig i et eget hus på gården til besteforeldrene. Da familien så at lyset sto på seint i går kveld, antok de at jenta var tilbake fra turen og at hun lå og leste. Først i formiddag oppdaget de at hun var borte.

Politiet jobber foreløpig ut fra antakelsen om at hun har gått ut for å gå en kveldstur, og at hun gikk langs grusveier og stier nordover i retning E14.

Jenta er 1,68 m høy, har langt, sort hår og kraftig kroppsbygning. Hun var iført hvit bomullsgenser - muligens med noe blått i - og et mørkt skjørt. Muligens har hun også med seg en rød jakke.

- Jenta kan oppfattes som desorientert om noen treffer henne. Hun har dårlig orienteringssans, og er ikke lommekjent i området, opplyser Letnes.