Savnet 16-åring funnet død i Lundevatnet

Den avdøde gutten er den savnede 16-åringen som forsvant ved E39 natt til søndag, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den avdøde gutten som ble funnet i Lundevatnet, er den savnede 16-åringen som forsvant ved E39 natt til søndag, opplyser politiet.

- Jeg bekrefter at personen som ble funnet, er den savnede 16-åringen, sier lensmann Svein Arild Bringedal ved Lund politistasjon til NTB.

Det har pågått en leteaksjon i området etter 16-åringen, som sist ble sett av noen venner på en rasteplass ved E39 rett ved grensen mellom Rogaland og Vest-Agder natt til søndag. Foreløpig er hendelsesforløpet uklart.

Vitneavhør

- Vi har hatt inne fire-fem vitner. Og vi ber folk som har tips, om å ta kontakt med politiet. Vi ønsker å komme i kontakt med folk som så personer gå langs veien mellom klokken 1 og 3 natt til søndag, sier Bringedal.

Han opplyser at politiet er i gang med omfattende etterforskning av hendelsen utenfor det lille tettstedet Lund.

- Vi arbeider både teknisk og taktisk for å finne ut av hva som har skjedd, sier Bringedal.

Minnemarkering

Mandag kveld var pårørende og andre i lokalbefolkningen invitert til en minnemarkering for 16-åringen.

- Det viktigste for oss nå er å ivareta de pårørende og nærmeste først, og så ivareta kamerater og andre i omgangskretsen, parallelt med at etterforskningen gjøres mest mulig profesjonelt, sier Bringedal, som forteller at alle i bygda føler seg berørt av det som har skjedd.

- Dette er ei lita bygd der mange blir berørt, og man kjenner ungdom, foreldre og mange andre av de involverte, så dette er selvfølgelig trist, sier han.

Frivillige fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske Redningshunder i Rogaland har bistått politiet i leteaksjonen.

(NTB)