Savnet 16-åring funnet

Den savnede 16-åringen Tatjana Ilyenko, som forsvant fra et asylmottak i Vest-Agder lørdag, er kommet til rette i Danmark. Ifølge dansk politi lider hun av hukommelsessvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske jenta husket verken navnet sitt eller hvor hun kom fra da hun ankom politigården i Viborg.

I sjokk

Dit kom hun allerede lørdag ettermiddag, opplyser dansk politi til NRK Sørlandet. Danske leger har undersøkt jenta. Hun har ingen fysiske mén, men legene sier at hun har vært utsatt for et sjokk.

16-åringen forsvant fra asylmottaket Eiken i Hægebostad i Vest-Agder.

Hun oppholder seg nå på et barnehjem i Viborg.

Ikke bekreftet

Lensmannen i Hægebostad hadde seint onsdag kveld vanskeligheter med å få tak i de rette personene i dansk politi som kan bekrefte at det er Tantjana som har kommet til rette.

- Det er mye som tyder på at det er henne og vi håper selvfølgelig det er slik. Men vi mangler den offisielle bekreftelsen, sier han til Dagbladet.

En stor leteaksjon ble satt i gang rundt asylmottaket Eiken da det ble kjent at den russiske jenta var forsvunnet. Tatjana kom til Norge i april sammen med mor og far og en lillesøster på fire år.

Til Dagbladet fortalte foreldrene at datteren var innlagt på sykehus i Kristiansand inntil et par uker siden. Hun fortalte at hun følte seg tryggere der enn på asylmottaket.

<B>BLE ETTERLYST: </B>Dette bildet ble tatt av Tatjana Ilyenko like før hun forsvant fra asylmottaket lørdag. 16-åringen har