Nødetatene ved Hemnessjøen i Akershus natt til søndag etter at en 20-åring falt i vannet. Foto: Privat / NTB scanpix
Nødetatene ved Hemnessjøen i Akershus natt til søndag etter at en 20-åring falt i vannet. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Savnet 20-åring funnet død etter drukningsulykke

Den savnede 20-åringen er funnet druknet i Hemnessjøen, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

20 år gamle Martin Morgenlien Skamo falt ut av en båt på Hemnessjøen natt til 28. juli. Politiet ble varslet om ulykken klokka 0.49. Drøyt to timer seinere konkluderte nødetatene med at det ikke var mulig å finne den savnede i live.

Onsdag kveld informerer Øst politidistrikt om at Skamo er funnet. Politiet opplyser om at han vil bli obdusert.

Natt til søndag var en gruppe ungdommer samlet på en flåte i Hemnessjøen. Etter hvert har noen villet reise hjem, og under båtransporten fra flåten til land falt 20-åringen ut i vannet, har politiet tidligere forklart overfor Dagbladet.

- Det ble utført et sonarsøk, som førte til at han ble funnet og hentet opp av brannvesenet onsdag ettermiddag. Politiet ble varslet om funnet klokka 18.10, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg, til Dagbladet onsdag kveld.

SE TV: Mandag fortsatte politiet søket etter Martin (20), som forsvant natt til søndag. Video: Freddie Larsen Vis mer

Han forteller at familien var på stedet da funnet ble gjort. Politiet går ut med utviklingen i saken i samråd med de pårørende.

- Det har ikke blitt opplyst om nøyaktig posisjon for funnet, men det skal angivelig ikke være så langt fra der vedkommende ble meldt savnet, sier Sandberg.

Gjennom etterforskningen ønsker politiet å finne ut om båtføreren har vært uaktsom.

Føreren er avhørt, men lensmann Hilde H. Straumann ønsker ikke å kommentere hva som kom fram i avhøret. Mannen har formelt status som mistenkt og er ikke siktet i saken, skriver NTB onsdag ettermiddag.

Statusen er den samme etter avhøret, ifølge lensmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer