Savnet 32-åring funnet død - nedgravd på strand på Ytre Fræna

- Kan være tatt livet av med øks. 27-åring fra Romsdal tilstår.

 AVSPERRET:  Politiet sperret i kveld av strandområdet mellom Vikan og Male på Ytre Fræna, der den 32 år gamle kunsteren fra Molde ble funnet dødog nedgravd ved 20-tiden i kveld.  Foto: BJØRN BRUNVOLL, ROMSDALS BUDSTIKKE.
AVSPERRET: Politiet sperret i kveld av strandområdet mellom Vikan og Male på Ytre Fræna, der den 32 år gamle kunsteren fra Molde ble funnet dødog nedgravd ved 20-tiden i kveld. Foto: BJØRN BRUNVOLL, ROMSDALS BUDSTIKKE.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): En 32 år gammel mann fra Molde, som har vært savnet i nesten tre døgn, ble ved 20-tiden i kveld funnet død og nedgravd i sand og stein på en strand mellom Vikane og Male på Ytre Fræna  i Møre og Romsdal.

32-åringen var en lovende billedkunstner, utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og med flere utstillinger.

- En 27 år gammel mann fra en annen kommune i regionen er pågrepet. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ med en strafferamme på åtte år.

- Han har tilstått det han er siktet for, opplyser jourhavende politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim med Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Hun bekrefter at 32-åringen er tatt livet av med en gjenstand. - Det kan være en øks eller en kniv, som er beslaglagt, sier politiadvokaten.

Hun bekrefter at både den døde og siktede er kjent av politiet fra tidligere og har tilhørt et belastet miljø.

32-åringen fra Molde har vært savnet i nærmere tre døgn siden natt til søndag.

Han ble sist sett  på Fræna, om lag 40 kilometer unna, ved 01-tiden natt til søndag. Det var pårørende som meldte han savnet mandag.

- Vi er blitt bedt av politidistriktet om hjelp til taktisk og teknisk etterforskning, bekrefter vaktleder Gerd Lillesæter i Kripos overfor Dagbladet i kveld.

Av taktiske årsaker vil hun ikke opplyse mer.

- Det går ikke flere fly i kveld, og vi kommer oss ikke av gårde før i morgen sier hun.

Det var pårørende som meldte mannen savnet mandag.

Mannen fra Molde var sammen med flere andre personer i et hus i Stavika på Fræna seint lørdag kveld. Den siste observasjonen da familien ba politiet om å lete, var at mannen dro fra Fræna som passasjer i en bil med en navngitt sjåfør.

Har funnet bilen
Da Dagbladet var i kontakt med politiet og  pårørende natt til tirsdag, var ikke denne sjåføren avhørt.

Politiet bekrefter i kveld at det er denne sjåføren som nå er siktet i saken.

- Vi kom i kontakt med han i går kveld et sted på Nordmøre. Han hadde først status som vitne, men den er nå endret til siktet. Han har ikke motsatt seg varetektsfengsling, sier politiadvokaten til Dagbladet i kveld.

- Svært unormalt

- Den savnede hadde lånt min bil, og den er funnet på Fræna sammen med flere av hans personlige eiendeler. Situasjonen er svært unormalt, sa en av de pårørende til Dagbladet natt. Da ville verken politiet eller familien gå ut med at det var satt i gang leting.