Savnet 73-åring fortsatt ikke funnet

Store mannskaper leter i dag etter en 73-årig kvinne som er savnet fra en hytte i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Store mannskaper leter mandag fortsatt etter en 73-årig kvinne som er savnet fra en hytte i Birtedalen i Fyresdal i Telemark. Kvinnen ble sist med sikkerhet sett fredag 30. juli.

Fire hundepatruljer fra politiet og Norske Redningshunder, ett redningshelikopter og letemannskaper fra Røde Kors er satt inn i letingen, som foregår i et hytteområde.

Også mannskap fra Sivilforsvaret ble satt inn i letingen i løpet av formiddagen. Totalt er over 50 personer involvert i letingen i hytteområdet.

Politiet fikk mandag inn to tips om observasjoner av den savnede kvinnen, melder Varden. Begge ble gjort lørdag formiddag. Det ene vitnet observerte en eldre dame med grått hår ved ei bru ved den gamle kraftstasjonen i Øvre Birtedalen.

Beskrivelsen stemmer på den savnede kvinnen, og observasjonen ble gjort i det samme område som redningshelikopteret er i ferd med å gjennomsøke. Også hundepatruljer er satt inn i søk i dette området.

- Vi fikk melding om saken like etter midnatt søndag kveld. Da familien kom til hytta, var ikke kvinnen der, som avtalt. Bilen hennes var imidlertid parkert der den skulle, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Den 73 år gamle kvinnen fra Grimstad er fjellvant og skal ha gått ut for å plukke bær lørdag formiddag. (NTB)