Savnet 88-åring funnet i live etter tre døgn

88-åringen som har vært savnet i Telemark siden onsdag, ble ved 21-tiden lørdag kveld funnet i live rundt en kilometer fra der han sist ble sett. Tilstanden hans er stabil natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede 88-åringen ble funnet rundt en kilometer nordøst for hytta han forsvant fra. Han ble funnet av en hundepatrulje fra politiet i Telemark. Mannen ble båret ut av området og kjørt fra stedet i ambulanse.

- Helsetilstanden hans er stabil. Han var kald, våt og medtatt, men er nå til behandling på Notodden sykehus, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt like etter midnatt natt til søndag.

Meldingen om at mannen var funnet i live etter å ha vært borte i tre døgn kom klokken 20.49

- Dette er selvsagt en enorm lettelse. Å finne mannen, etter tre døgn med leting er veldig gjevt og veldig moro. Folk har stått på, sier Røilid til Varden.

Om lag 40 personer fra Sivilforsvaret og 20 mannskaper fra Røde Kors deltok i søket lørdag. To hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder har også deltatt i søket.

Fredag ble det satt inn helikopter, og lørdag startet søk med undervannskamera og dykkere, etter mannen som har vært savnet siden onsdag.

Politiet fikk melding om den savnede mannen ved 22-tiden onsdag. Han ble meldt savnet av kona etter at hun ikke hadde hørt fra ham på fire-fem timer etter en tur på hytta. 

Mannen ble ifølge politiet også borte natt til onsdag, men da kom han til rette av seg selv.

(NTB)