Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet baby funnet i eske under senga etter fem dager

Barnevakten og mora siktet for kidnapping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): De siste fem dagene har politi og letemannskaper søkt etter den sju måneder gamle babyen Shannon Dedrick i den lille byen Chipley i Florida i USA.

I dag ble hun funnet, tilsynelatende i god behold, i en eske under en seng, melder nyhetsbyrået AP.

- Tiden jobbet mot oss. Statistisk sett er det umulig å finne et barn i live etter så mange dager, sier Bobby Haddock, sheriff i Washington County, til nyhetsbyrået.

Babyen ble umiddelbart kjørt til sykehus, men hun trengte ikke medisinsk behandling og tas nå hånd om av barnevernet. Med andre ord kan hun ikke la ligget under senga hele tiden, men blitt matet og stelt med.

- Det ble veldig emosjonelt for oss. Med en gang vi hadde fått henne til sykehuset, ringte vi alle til konene våre og vi gråt alle sammen. Det var en sånn lettelse at vi fant barnet i live, sier sheriffen.

Jentas foreldre, Chrystina Lynn Mercer og James Russell Dedrick Jr, meldte henne savnet lørdag i forrige uke. Etterforskerne søkte kort tid etter i hjemmet til deres faste barnevakt, Susan Elizabeth Baker, og i området rundt hjemmet, uten å finne babyen. Men onsdag søkte de gjennom huset på nytt.

- De ga oss lov til å lete gjennom hjemmet, og vi fant babyen i en eske under en seng, som var skjult bak ulike ting, sier Haddock.

Sheriffen varsler at barnevakten, ektemannen hennes James Arthur Baker og barnets mor vil bli siktet i saken. Etterforskerne tror ikke barnets far var involvert. Barnefaren er i slekt med barnevakten Baker.

Barnevakten er tidligere blitt etterforsket for overgrep i 1987 og i forbindelse med en barneforsvinning samme år.

Hun skrev ifølge AP en epost til Florida-gurvernør Charlie Crist tidligere i år der hun ba myndighetene hjelpe den lille babyen.

Barnevernet har tidligere fulgt opp foreldrene, og blant annet skrevet bekymringsmeldinger om at foreldrene bruker marijuana, men de i forkant av forsvinningssaken konkludert med at babyen ikke så ut til å lide overlast.

Saken i Florida likner til en viss grad på Shannon Matthews-saken i Dewsbury i England i fjor. Den da ni år gamle jenta ble meldt forsvunnet, men ble etter 24 dagers leting funnet under en seng.

Jentas mor ble senere dømt til fengsel for å ha regissert den falske forsvinningen.

FUNNET ETTER FEM DAGER: Shannon Dedrick. Foto: Washington County Sheriff's Office/Handout
FUNNET ETTER FEM DAGER: Shannon Dedrick. Foto: Washington County Sheriff's Office/Handout Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media