Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet basehopper funnet omkommet

Basehopperen som ble meldt savnet i Sørtussen i Eide i Møre og Romsdal, er funnet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Basehopperen er en mann i slutten av 20-åra og er hjemmehørende i Møre og Romsdal. Han ble funnet omkommet klokka 3.33 natt til torsdag i Vasskordalen av letemannskaper.

- Vi har hatt letemannskaper ute i hele natt i tidvis krevende terreng. Den savnede basehopperen ble funnet i Vasskordalen, nord for Sørtussen, sier operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Mikalsen sier at de har hatt opptil 35 personer ute i søket i natt, fordelt på fire hundeekvipasjer. Pårørende er varslet.

Kamerat meldte fra

Det var onsdag ettermiddag det ble igangsatt en omfattende leteaksjon i området rundt fjellet i Eide kommune.

Leteaksjonen ble iverksatt like etter at politiet mottok en bekymringsmelding klokka 17.14 om at mannen ikke hadde tatt kontakt og at han skal ha hoppet fra Sørtussen.

Politiet fikk bistand fra et Sea King redningshelikopter, Norske Redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp i den omfattende leteaksjonen som ble iverksatt.

I natt har hundeekvipasjer fra politiet og Norske redningshunder søkt etter den savnede basehopperen.

Det var en kamerat av den savnede mannen som sist var i kontakt med ham ved 12-tida onsdag.

- Kameraten fikk en melding da mannen var på toppen av fjellet rundt klokka 12. Siden har ingen hørt noe fra den savnede, sa Ola Våge, redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS), til Dagbladet onsdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!