Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet båtfører antatt omkommet. Politiet ønsker tips

Mannen fra Arendal ble meldt savnet i ettermiddag. Båten funnet tom ved Tromøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Luftambulanse, Sea King, redningsskøyte og politi lette mandag kveld etter den savnede fiskeren Jahn Løversen (71) ved Arendal i Aust-Agder.

Båten hans ble funnet førerløs ved Tromøya rundt klokka 18.00 i kveld. Like etter ble det konstatert at ingen var om bord i båten.

Klokka 23 opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til Dagbladet at de har avsluttet redningsaksjonen og at det nå dreier seg søk etter antatt omkommet person.

Ber om tips

Løversen ble meldt savnet omtrent på tidspunktet båten ble funnet,

Agder politidistrikt melder i kveld at ønsker tips fra publikum om mannens mulige bevegelser.

- Vi ønsker tips fra publikum, observasjoner som er gjort på ham 2. påskedag i Arendal eller om bord i båten. Vi ønsker å få informasjon om hvor og når noen har sett ham, hva han var iført av klær og flyteplagg og hvilken farge klærne har, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.​​

Publikum som har tips bes ta kontakt med politiet på telefon 02800.

- Antatt omkommet

Redningsleder Edvard Middelthon i Hovedredningssentralen Sør-Norge, opplyser til Dagbladet klokka 23.00 at aksjonen da nettopp har endret seg fra redningsaksjon til søk etter antatt omkommet.

- Det er fordi vi ikke lenger er sannsynlig at vi finner ham i live. Vi antar at han har havnet i vannet rundt klokka 15, sier Middelthon til Dagbladet.

​Ifølge Fædrelandsvennen gikk telefonen hans «av nett» i 15-tiden. Mandag kveld ble båten hans funnet tom ved Tromøya. Ifølge NRK var mannen, som er en erfaren fisker, ute for å trekke krepsteiner og skal ha avtalt at han skulle være inne igjen 16.00.

- Begynte å slå mot skjæret

Kort tid etter at båten ble funnet, ble det slått fast at den savnede fiskeren ikke var i båten.

Det var hytteboer Gunnar Gustavsen som meldte fra om båten, skriver Agderposten.

- Det var en sjark, en fiskebåt. Det virket som om motoren gikk. Etter hvert begynte den å slå mot skjæret, sier han til avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!