Savnet bilforhandler funnet død

STRANDA/BERGEN (Dagbladet): Politiet antar at det er den savnede tamilen Rajakumaran Rasiah (35) som i går ettermiddag ble funnet død på sjøbunnen inne på fabrikkområdet til Ekornes i Stranda kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en fabrikkarbeider som observerte at det lå noe på sjøbunnen som liknet på et menneske. Politiet ble varslet og ved 15.00-tida i går ble liket hevet og tatt på land. Funnstedet ved sentrum på Stranda ligger en knapp halvtimes kjøring fra Sykkylven hvor Rajakumaran Rasiah bodde.

Skjult

Liket ble funnet på et sted som ligger godt skjult og er vanskelig å observere fra områdene rundt.

Politiinspektør Yngve Skovly sier til Dagbladet at mistanken om at Rasiah er blitt utsatt for et drap ikke er svekket etter at de fant liket i går. Han vil ikke kommentere spørsmål om det er gjort funn på liket som viser klart at han er drept.

Politiet har håp om at liket kan bli obdusert tirsdag av en rettsmedisinsk sakkyndig fra Gades institutt i Bergen som er i Ålesund i en annen forbindelse.

- Etter dette funnet slipper vi å bruke ressurser på å lete etter den savnede. Jeg vil likevel ikke si om saken går mot en rask oppklaring. Ingen er mistenkt eller siktet i saken, sier Yngve Skovly.

Den siste sikre observasjonen av Rajakumaran Rasiah ble gjort av hans venn Thavabalan Sittampalam, som kjørte ham til fergekaia Aursnes søndag 3. oktober klokka 09.30. Han skal da ha sagt at han skulle møte en person på den andre siden av fjorden.

Flere nære venner av Rasiah har vært inne til politiavhør. I går kom taktiske etterforskere fra Kripos til Stranda for å avhøre Sittampalam. Han bor i en leilighet i et hus som var eid av Rasiah.

I dag skal han i et nytt avhør med Kripos på lensmannskontoret på Stranda.

- De spør meg veldig detaljert om hva jeg foretok meg og hva som er skjedd helt fra fredag 1.oktober og til helga da Raja forsvant, sier Sittapalam til Dagbladet.