Savnet bilselger sett av flere

SYKKYLVEN (Dagbladet): Politiet har fått vitneforklaringer fra to personer som skal ha sett den savnede Rajakumaran Rasian (35) mandag 4. oktober. Da skal han ha kjørt en beige Nissan Primera i Ramstaddal, ikke langt fra hjemmet i Sykkylven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker forsvinningen som en drapssak, og bygger teorien på blodfunn som er gjort i leiligheten.

Bilselgeren Raja, som den savnede tamilen kalles av venner, hadde fire biler parkert bak huset sitt i Sykkylven. Lørdag brukte han en BMW. Søndag morgen klokka 09.30 ble han kjørt til ferjekaia av vennen Thavabalan Sittampalam.

Etter det skal ingen ha fått kontakt med ham.

Nå sier likevel to vitner at de skal ha observert ham i en Nissan Primera mandag ettermiddag etter klokka 16.00. Et tredje vitne sier han så den samme bilen seinere mandag kveld, men denne personen observerte ikke hvem som kjørte.

Flyttet skilter

Thavabalan Sittampalam sier til Dagbladet at han og en annen venn har sett at prøveskiltene var flyttet fra BMW'en til Primera'en da de oppsøkte stedet onsdag i forrige uke.

Den opplysningen brakte de videre til politiet i går.

Politiinspektør Yngve Skovly sier at de vil sjekke dette i etterforskningen.

Til avhør

Lensmann Erling Lillevik sier at Thavabalan Sittampalam skal hentes inn til politiavhør mandag, for blant annet å forklare seg om de informasjonene han ga til Dagbladet i går. Han skal ha satt fingeravtrykk på en stor og skarp kniv som han sier ble brukt til å åpne en spagettipakke i leiligheten til Raja. Han skal også ha tatt i døra på Primera'en, men ikke kjørt bilen.

Den er tauet bort fra huset i Sykkylven til en garasje for å bli gransket av KRIPOS-teknikerne tirsdag.