- Savnet blir enda sterkere

Det manglet en julestrømpe og en plass ved matbordet etter at influenser og tidligere toppblogger Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke tidligere i år. - Savnet blir forsterket, hvert fall i høytider som jul.

FAMILIESTUND: Tuva Willassen (t.h.) hadde et sterkt bånd til fosterfamilien i Tromsø. Her på besøk hos søster Marlene Bråthen og hennes datter. Foto: Privat
FAMILIESTUND: Tuva Willassen (t.h.) hadde et sterkt bånd til fosterfamilien i Tromsø. Her på besøk hos søster Marlene Bråthen og hennes datter. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år, nærmere bestemt 4. mai, døde Tuva Willassen etter en drukningsulykke på ferie i Tyrkia.

- Hun hadde nettopp fylt 28 år, og det er altfor tidlig å gå bort. Tuva hadde masse hun skulle gjøre i livet.

Det sier Tuva sin søster, Tromsøs varaordfører Marlene Bråthen (34), til Dagbladet. Bråthen og Willassen var ikke biologiske søsken, men de pleide aldri å si at de var fostersøstre.

- Vi var veldig likestilt, og hun sklei inn i familien med en gang.

Var en av Norges største

Tuva var for mange kjent som toppblogger og influenser. Hun startet bloggen sin under navnet «tuvaw» i 2009, og det tok ikke lang tid før hun ble en av Norges mest leste blogger.

Innleggene handlet i stor grad om trening, mote, livsstil og hennes egen hverdag. Men Willassen var også åpen om sine familieforhold, der hun fortalte at hun vokste opp i en fosterfamilie og hadde både biologiske søsken og fostersøsken.

Willassen var særlig aktuell da hennes tidligere bestevenninne, Therese Charlotte Margrethe Nielsen, og Sophie Elise lå på bloggtoppen i 2015.

Søsteren beskriver henne som omtenksom, morsom og veldig snill. Lattermild, legger Bråthen også til at søsteren var sta til tider.

- Hun hadde en veldig spesiell omsorg for barn og eldre. Det å ha samtale med henne var veldig koselig, og hun hadde alltid et varmt smil. Tuva var virkelig ei god jente.

Det var Nordlys som omtalte saken først.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

Fikk Tuva hjem til Norge

Tuva hadde ikke reiseforsikring, noe som gjorde det ekstra utfordrende å frakte henne hjem til Norge. En nær venninne av Willassen, Kristina Richardsen, opprettet dermed en Spleis der målet var å samle inn penger for transport og begravelse.

- Da jeg startet Spleisen tenkte jeg at hvis vi får nok penger til å få henne hjem, så er jeg fornøyd. Nå er vi oppe i rundt 90 000 kroner, så det er over all forventning for både meg og familien, uttalte Richardsen til Dagbladet i mai.

NON STOP: En 17 år gammel jente dyttet venninna ut i veien, idet en buss kjørte forbi. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Ved hjelp av innsamlingsaksjonen, fikk familien 28-åringen hjem. Hun er nå gravlagt i Tromsø, og familien synes at det er veldig godt å ha en plass de kan gå til.

- Vi besøker graven hennes ofte. Vi pleier å ta med blomster, tenne lys og snakke litt med henne. Hele familien savner henne masse hver eneste dag, og tenker på henne hele tida, forteller Bråthen åpenhjertig.

- Gruet oss ekstra

Tuva flyttet fra Tromsø etter hvert, og bodde i Oslo de seineste åra. På tross av avstanden, holdt familien jevnlig kontakt og snakket ofte sammen via FaceTime.

- Vi gruet oss ekstra til denne jula fordi vi ikke kunne ringe og ønske henne en god jul. Vi tenker mye på henne generelt, men det var ekstra hardt og sårt denne jula.

SAMLET: Tuva sammen med fosterfamilien. Her fra en julaften da Tuva var yngre. Foto: Privat
SAMLET: Tuva sammen med fosterfamilien. Her fra en julaften da Tuva var yngre. Foto: Privat Vis mer

Søsteren forteller at Tuva aldri var særlig opptatt av gaver på julaften. Hun elsket mat og var den som brukte lengst tid ved matbordet, spesielt i jula.

- Før sto vi andre og trippa fordi vi ville gå fra bordet for å åpne gaver. Men i år var ingen var treige ved matbordet, og det kjente vi på.

Hadde Tuva i minne

Alle høytider blir tøffere når man har mistet noen. Første jula, bursdager og andre store begivenheter som skjer i løpet av et år.

- Du kjenner ekstra på det når du står opp på morgen og det mangler en julestrømpe til henne. Når det mangler en plass ved middagsbordet. Savnet blir så mye sterkere, selv om det er der hele tida, sier søsteren.

Bråthen, mannen og lillebroren hennes har prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen i år, og feiret dermed jul i Spania. Søsteren forteller at hun ikke kjenner noen som er like glad i sol og varme som det Tuva var.

- Jeg vet at hun hadde elsket det. Denne jula har ikke vært den samme som før, men vi har hatt henne med oss i ånden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer