Stig Millehaugen:

Savnet dobbeltdrapsdømt: - En mulig farlig person

Det er slått riksalarm etter at dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon.

ETTERLYSES: Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etterlyses over hele landet. Politiet har delt dette bildet, som er mindre enn ett år gammelt. Foto: Politiet
ETTERLYSES: Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etterlyses over hele landet. Politiet har delt dette bildet, som er mindre enn ett år gammelt. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Millehaugen hadde permisjon i tidsrommet kl. 09:00 til 15:00 onsdag 1. juni, men har ikke møtt opp som avtalt.

- Vi ble varslet av fengselet like etter klokka 15. Det er sendt ut riksvarsel til øvrige politidistrikter, opplyser politiadvokat Anne Haave til Dagbladet.

Riksalarm innebærer at mannen er etterlyst over hele landet.

Advarer publikum

Trøndelag politidistrikt ønsker tips fra publikum, og deler onsdag kveld et bilde av den 179 cm høye 53-åringen. Bildet som er vedlagt er mindre enn ett år gammelt, opplyser Haave til Dagbladet.

Samtidig advarer politiet publikum om å oppsøke mannen.

- Vi har gått ut med historikken hans, og at han soner en forvaringsdom. Vi mener han kan være en mulig farlig person. Derfor ønsker vi å bli kontaktet ved eventuelle observasjoner, uten at publikum foretar seg noe på egen hånd, sier politiadvokaten.

Etterlyst internasjonalt

Politiet har siden klokka 15 etterforsket og ettergått hvor mannen kan befinne seg, uten å få kontakt. De bruker nå de nødvendige ressursene for å finne og pågripe ham.

- Kan dette være planlagt fra Millehaugens side?

- Det har politiet ingen opplysninger om, og det er heller ikke noe vi kan gå ut med, sier politiadvokat Hove.

Han er også etterlyst internasjonalt, og grenseovergangene er varslet. Politiadvokaten vil ikke kommentere om det er grunn til å tro at Millehaugen har kommet seg ut av landet, etter at han dro fra fengselet klokka 09.00 onsdag.

Dagbladet har onsdag forsøkt å komme i kontakt med mannens mangeårige forsvarer, Morten Furuholmen, men har ikke fått kontakt.

Overfor NRK tidligere onsdag kveld sier Furuholmen at han ikke var kjent med saken.

Dømt for leiemord

Millehaugen sonet en dom for blant annet leiemord, da han ikke møtte opp igjen til soning onsdag ettermiddag.

Da han ble dømt sist, ble han dømt for å ha utført et drap på oppdrag fra en kjent gjengleder i Oslo.

Statsadvokaten var fornøyd med dommen da den falt.

- Vi er selvfølgelig fornøyd med utfallet. Dette har vært en svært viktig sak for oss å få domfellelse i. Det dreier seg om leiemord, begått av en person som er dømt for drap tidligere og som er del av et gjengmiljø som er representert i mange alvorlige saker, sa statsadvokat Nina Margoth Prebe til NTB etter at dommen falt.

Det var i 2009 at Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed ble funnet skutt og drept i en bil på Haugerud i Oslo. I 2011 ble Millehaugen dømt til lovens strengeste straff, 21 års forvaring med ti års minstetid, for drapet.

Han nektet straffskyld.

I et brev til Dagbladet i 2010 skrev den da drapssiktede mannen hvorfor han mente han var uskyldig.

Dømt for drap under rømningsforsøk

Fra tidligere er den nå rømte 53-åringen tidligere dømt for drap på en fengselsbetjent i 1992 etter et rømningsforsøk fra Berg kretsfengsel.

For dette drapet ble han i 1993 dømt til 17 års fengsel for drapet på fengselsbetjent Jon Arild Martinsen, samt to ran.

Til sammen elleve personer har sittet på avdelinger for særlig høy sikkerhet siden ordningen ble innført i 2002. Etter terrordømte Anders Behring Breivik er det Millehaugen som har sittet lengst på en slik avdeling. Han saksøkte staten for soningsforholdene, men tapte saken.

Millehaugen beskrives som ca. 179 centimeter høy, noe kraftig bygd og er født i 1969. Politiet ber om tips via nettsida tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 7348 9400.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer