SAVNET: Pakistanske Veena Malik har vært savnet siden fredag morgen. Etter at hun var avbildet naken på dette FHM-omslaget har hun mottatt dødstrusler. Foto: AP/Scanpix
SAVNET: Pakistanske Veena Malik har vært savnet siden fredag morgen. Etter at hun var avbildet naken på dette FHM-omslaget har hun mottatt dødstrusler. Foto: AP/ScanpixVis mer

Savnet etter å ha vært avbildet naken i FHM

Pakistanske medier melder at Veena Malik er funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bollywood-skuespillerinne Veena Malik er blitt meldt savnet av sin manager.

Søndag morgen skriver pakistanske medier at hun ble funnet på et hotell, i god behold.

Pakistanske Malik har den siste tiden vært midtpunktet for en kontrovers der hun har saksøkt den indiske utgaven av bladet FHM. Malik figurerte nylig uten klær på forsiden av mannebladet.

Men selv påstår Malik at bladet har manipulert bilder av henne slik at hun ser naken ut.

FHM-omslaget har vekket sterke reaksjoner blant konservative krefter i Pakistan.

Dødstrusler Hun skal den siste tiden ifølge sin manager Pratiek Metha ha klaget over å ha vært deprimert. I tillegg har hun etter FHM-episoden mottatt dødstrusler.  

Malik ble sist sett fredag morgen. Hun er for tiden i gang med å spille inn en ny film nord for Mumbai i India kalt og skal ha forlatt filmsettet i bil, skriver the Daily Mirror.

- Jeg har forsøkt å få tak i henne siden i går, men det har ikke gått. Nå har jeg kontaktet politiet for å få de til å hjelpe til med å lete etter henne, sier Metha.

Fikk ikke svar «Mumbai 125 Kilometers»-regissør Hemant Madhukar bekrefter at Malik forlot settet etter at filmcrewet pakket sammen fredag.

Deretter skal han på ettermiddagen ha mottatt en SMS fra Malik der hun beklaget at hun ikke var konsentrert under innspillingen fordi hun var opprørt.

- Jeg ringte henne med en gang, men det var ikke noe svar å få. Jeg har ikke klart å få tak i henne siden, sier regissøren.

FHM-omslaget har vekket sterke reaksjoner blant konservative krefter i Pakistan. Ikke bare er Malik er angivelig avbildet uten klær, hun har også initialene til den fryktede pakistanske etterretningstjenesten, ISI, malt på armen.

Referansen til den pakistanske etterretningstjenesten var ment å være munter.

- Selv om det er snakk om en liten ting, sier man at ISI står bak. Alle beskylder ISI for alt, har Malik selv uttalt.

Angrep presteskapet Det er ikke første gang Malik forårsaker kontrovers.

I januar angrep hun det konservative presteskapet i Pakistan, som mener at anstendige muslimer bør være tilstrekkelig tildekket til enhver tid.  

- Hvis en kvinne synes det er greit å gå med burka, bør hun gå med burka. Hvis en kvinne, som er muslim, vil gå med jeans, bør hun gå med jeans, sa hun i et intervju med avisa The Australian.

Ut mot æresdrap Hun gikk også ut mot æresdrap, og påpekte det faktum at det alltid er kvinner som rammes og ikke menn.

- Har du noen gang hørt om at de har kastet syre i ansiktet på en mann i Pakistan? spurte hun.

SAVNET: Pakistanske Veena Malik er skuespiller og modell. Hun har flere ganger skapt kontrovers med uttalelser om det konservative presteskapet i Pakistan og æresdrap. Foto: AFP/Scanpix
SAVNET: Pakistanske Veena Malik er skuespiller og modell. Hun har flere ganger skapt kontrovers med uttalelser om det konservative presteskapet i Pakistan og æresdrap. Foto: AFP/Scanpix Vis mer