Savnet etter sauesanking i Rogaland

- Han var så sliten at han lot de andre gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et redningshelikopter ble sent onsdag kveld satt inn i letingen etter en mann i 50-årene som er savnet etter sauesanking på Lyseheiene i Rogaland.

Politi og redningstjeneste fikk melding om den savnede mannen ved 21.30-tiden onsdag. Mannen ble sist sett onsdag ettermiddag.

- Vi har fått opplyst at han var så sliten at han lot gruppen han var sammen med gå videre, mens han selv ble sittende igjen.

Forsvunnet

- De andre skulle så møte ham på samme sted senere på kvelden, men da var mannen borte, opplyser operasjonsleder Kjell-Arne Slethei i Rogaland politidistrikt til NTB.

En hundepatrulje er ute for å se etter mannen

Begynner igjen 07

- Vi ble tvunget til å innstille søket ved midnatt. Vi vekker letemannskapene klokka 5, og klokka 7 skal vi vurdere om værforholdene tillater helikoptersøk, sier vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved HRS til NTB ved 3.30-tiden natt til torsdag.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at helikoptersøket vil fortsette hele natt til torsdag.

Ikke kledd for overnatting

- Mannen er godt kledd, men er ikke forberedt på en overnatting på fjellet utendørs, sier vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde.

Leteforholdene beskrives som vanskelige. Natt til torsdag er det omkring 10 grader og regn i leteområdet. Det er ikke mobildekning i området, noe som også kompliserer arbeidet. (NTB).