Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet etter vulkanutbrudd

Natt til tirsdag frigir politiet navnene til de to siste personene som fortsatt er meldt savnet etter vulkanutbruddet på White Island i New Zealand.

UTBRUDD: I underkant av 50 personer befant seg i nærheten av vulkanen White Island da et vulkanutbrudd startet natt til mandag. Flere personer er skadd. Video: Michael Schade. Foto: GeoNet/GNS Science. Vis mer

Ei uke etter vulkanutbruddet på New Zealand er fortsatt Winona Langford (17) og Hayden Marshall-Inman (40) regnet som savnet. Samtidig frigir politiet navnet på ytterligere tre omkomne: Richard Elzer (32), Barbara Hollander (49) og Julie Richards (47).

Totalt befant 47 personer seg på vulkanøya da utbruddet fant sted. På nåværende tidspunkt er 18 personer bekreftet omkommet, mens minst 17 personer mottar intensiv behandling for alvorlige brannskader.

I helga utførte åtte spesialsoldater iført beskyttelsesdrakter og ekstra oksygentilførsel risikofylte søk etter de savnede.

Politiet mener at de befinner seg i vannet, men det ble ikke gjort noen funn i forbindelse med de nylige søkene.

SAVNET: Winona Langford (17) er fortsatt savnet etter vulkanutbruddet på New Zealand.
SAVNET: Winona Langford (17) er fortsatt savnet etter vulkanutbruddet på New Zealand. Vis mer

Familien rammet

Australske Winona Langford var passasjer på cruiseskipet Ovation of the Seas sammen med familien sin da utbruddet skjedde. De fleste av de omkomne var en del av cruiseskipets organiserte utflukt.

17-åringens foreldre, Kristine og Anthony Langford, ble bekreftet omkommet i forrige uke. I tillegg mottar broren Jesse Langford behandling på sykehus.

I en uttalelse fra familien er foreldrene blitt beskrevet som «kjærlige».

- De vil bli dypt savnet av alle som kjente dem, uttalte familien, ifølge ABC News.

SAVNET: Hayden Marshall-Inman (40) er fortsatt savnet etter vulkanutbruddet på New Zealand.
SAVNET: Hayden Marshall-Inman (40) er fortsatt savnet etter vulkanutbruddet på New Zealand. Vis mer

Var guide

Marshall-Inman var på vulkanøya i forbindelse med sin jobb som guide for White Island Tours. Han ble bekreftet omkommet av sin egen familie i forrige uke, men er offisielt registrert som savnet av politiet.

Tidligere Whakatāne-ordfører Tony Bonne beskrev 40-åringen som en «veldig erfaren guide», som «elsket livet».

I forrige uker advarte geologer på New Zealand om økt risiko for nye vulkanutbrudd på White Island. Tilstanden vanskeliggjør søk etter savnede personer.

Bestilte frisk hud

Helsepersonell som var involvert i redningsaksjonen har beskrevet dramatiske brannskader, og referert til atomkatastrofen i Tsjernobyl. Flere pasienter har blitt innlagt på sykehus med brannskader som har rammet over 90 prosent av kroppen.

I gjennomsnitt har pasientene blitt registrert med 40-50 prosent brannskade.

Onsdag opplyste helsemyndighetene at 1,2 millioner kvadratcentimeter med frisk hud var på vei fra USA, for å brukes til behandling av de skadde.