Savnet etter vulkanutbrudd

Natt til tirsdag frigir politiet navnene til de to siste personene som fortsatt er meldt savnet etter vulkanutbruddet på White Island i New Zealand.

UTBRUDD: I underkant av 50 personer befant seg i nærheten av vulkanen White Island da et vulkanutbrudd startet natt til mandag. Flere personer er skadd. Video: Michael Schade. Foto: GeoNet/GNS Science. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ei uke etter vulkanutbruddet på New Zealand er fortsatt Winona Langford (17) og Hayden Marshall-Inman (40) regnet som savnet. Samtidig frigir politiet navnet på ytterligere tre omkomne: Richard Elzer (32), Barbara Hollander (49) og Julie Richards (47).

Totalt befant 47 personer seg på vulkanøya da utbruddet fant sted. På nåværende tidspunkt er 18 personer bekreftet omkommet, mens minst 17 personer mottar intensiv behandling for alvorlige brannskader.

I helga utførte åtte spesialsoldater iført beskyttelsesdrakter og ekstra oksygentilførsel risikofylte søk etter de savnede.

Politiet mener at de befinner seg i vannet, men det ble ikke gjort noen funn i forbindelse med de nylige søkene.

Familien rammet

Australske Winona Langford var passasjer på cruiseskipet Ovation of the Seas sammen med familien sin da utbruddet skjedde. De fleste av de omkomne var en del av cruiseskipets organiserte utflukt.

17-åringens foreldre, Kristine og Anthony Langford, ble bekreftet omkommet i forrige uke. I tillegg mottar broren Jesse Langford behandling på sykehus.

I en uttalelse fra familien er foreldrene blitt beskrevet som «kjærlige».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer