Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet far og datter kommet rette i Hurdal

Asylsøkere fra Kirgisistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En far og hans fem år gamle datter som ble meldt savnet fra Haraldvangen i Hurdal ved 15.30-tiden i dag, kom til rette i god behold snaue fire timer etter.

- De ble sett gående langs veien, og blir tatt med til politistasjonen i Lillestrøm. Her er også mor og et yngre barn. Vi har ikke fått noen oversikt over hvordan denne situasjonen oppsto, sier operasjonsleder Jan Runar Olberg i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Familien på fire er asylsøkere fra Kirgisistan, og far (4), mor og de to barn har vært på Haraldvangen siden mandag. Det kjente leirstedet er nå korttidsmottak for flyktninger og asylsøkere.

Russisktalende
- Meldingen til politiet gikk ut på at mannen hadde grepet tak i datteren på og løpt av gårde fra stedet. Mor og det yngste barnet kom hit til politistasjonen mens leting med hunder pågikk.  En russisktalende tolk har bidratt til å få mors første forklaring, men vi har som sagt ikke  fått noe bilde av hvorfor situasjonen ble som den gjorde.

- Det viktigste nå er at begge er i god behold, sier operasjonslederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!