Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet fly funnet

Fant vrakrester i fjellene. 104 trolig omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) NATO-helikoptre har funnet vrakrester etter flyet som var meldt savnet i Afghanistan. Ifølge nyhetsbyrået AP er det ingen tegn etter overlevende etter krasjet - noe som betyr at 104 personer trolig er omkommet.

Det skal ha vært minst 21 utenlandske personer på flyet.

Forsvarsdepartementet i Afghanistan har ingen indikasjoner på at flyet ble kapret eller skutt ned.

Dårlig vær

Halepartiet og andre flydeler er funnet rundt tre mil øst for hovedstaden Kabul, i 3300 meters høyde.

Slovenske redningsmannskaper er satt på bakken fra helikoptrene og i tillegg skal flere hundre afghanske soldater gå gjennom området.

- Vi tror ikke det er noen har overlevd. Flyet er totalt ødelagt, sier Lutfullah Mashal, en talsmann i innenriksdepartementet.

Kam Air-flyet forsvant fra radaren torsdag ettermiddag, idet det nærmet seg flyplassen i Kabul i dårlig vær. Dette førte til en massiv leteaksjon, men først i dag ble restene funnet.

STOR LETEAKSJON: Flere hundre soldater har lett i de afghanske fjellene etter at flyet ble meldt savnet på torsdag. Foto: AP
STOR LETEAKSJON: Flere hundre soldater har lett i de afghanske fjellene etter at flyet ble meldt savnet på torsdag. Foto: AP Vis mer

Ifølge CNN blir avganger ofte kansellert i Kabul på grunn av været. Flyplassen har ikke avansert nok radarutstyr til å hjelpe pilotene med navigeringen hvis været er for dårlig.

HELIKOPTERSØK: Det var to helikoptre som fant vrakrestene.