Savnet funnet død i fjellet

Kvinnen i 20-årene som var savnet på Rosethornet er funnet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 02.20 natt til mandag ble kvinnen funnet av redningspatruljer til fots i Rosethornet, fjellet som Volda ligger ved foten av.

Etter at hennes turpartner meldte henne savnet ved midnatt, ble både helikoptre og bakkemannskaper satt inn i søket etter kvinnen.

- Hun har forklart at de begge var utsatt for en fallulykke og ble skadet. Dette skjedde trolig lørdag ettermiddag. De har overnattet på fjellet, og den ene av dem tok seg ned og varslet oss like før midnatt søndag, opplyser operasjonsleder Arnfinn Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt.

Sunnmøre politidistrikt koordinerte leteaksjonen natt til mandag, med bistand fra Hovedredningssentralen på Sola. Rotsethornet er 649 meter høyt, og det ligger i kveld tåke på rundt 400 meters høyde rundt fjellet. Området kvinnen ble funnet er svært bratt, og det lå også tjukk tåke rundt fjellet natt til mandag.

- Kvinnen i tjueårene som tok seg ned fra fjellet og meldte ifra er innlagt på sykehuset i Volda. Hun er svært forkommen, men tilstanden er ikke kritisk, sier Valderhaug.

OMKOM: Skadestedsleder Egil Rustad, peker på stedet i fjellet Rotsethornet der en savnet kvinne i begynnelsen av 20-årene ble funnet omkommet klokken 02.20 natt til mandag.
BRATT OG MØRKT: Letemannskapene måtte ta i bruk fjellklatringsutstyr for å klare å ta seg frem i Rotsethornet. Helikoptre med lyskastere deltok også i søket etter kvinnen.