Savnet funnet i snøras

Alle som var med i turfølget da raset gikk ble tatt av snømassene. Tre ble skadd og en er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JØLSTER/OSLO (Dagbladet.no): Den årlige turen til Grovabreen ble et mareritt for medlemmene av Indre Sunnfjord Turlag da raset gikk.

Turen som gikk til Grovabeen i dag ble arrangert av Indre Sunnfjord Turlag. Tilsammen 16 personer var med i følget, men fire av dem ble ikke med helt opp til breen og de unngikk dermed raset.

Ved normale forhold tar turen til isbreen tre til fire timer. Politiet fikk melding om ulykken 13.20, men det er ikke mobildekning der raset gikk. Det kan derfor ha tatt en stund før noen ble varslet om raset. Det var tilsammen 12 mennesker i rasområdet. Alle de 12 ble tatt av raset, men de aller fleste kom seg løs på egenhånd. En mann ble meldt savnet, men han ble funnet i kveld ved 19.20-tida. Hovedredningssentralen på Sola opplyser til Dagbladet.no at de ikke kjenner tilstanden til mannen.

Indre Sunnfjord Turlag har rundt 940 medlemmer. Dagens tur til Grovabreen var en årlig tradisjon arrangert av bregruppa i laget. Turleder er Lisbeth Sommer. Hun er utdannet breinstruktør og jobber til daglig i helsevesenet.

- Jeg er realist og forholder meg til deg som nå har skjedd deretter. Jeg fikk vite at våre medlemmer var innvolvert i raset ved 15.30-tida i dag. Vi har medlemmer i laget som kan være med å ta hånd om de som har vært med i raset, sier leder i turlaget Ingvald Os til Dagbladet.no.

STORE STYRKER:</B> Fire helikoptere og en rekke lavinehunder ble satt inn i søket etter raset i Jølster i dag.