Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet gutt (3) skal ha dødd under «religiøst ritual» i skrekkleir

- Ritualene skulle fjerne demoniske ånder fra Abdul-Ghanis kropp.

SKREKKLEIR: Den tre år gamle gutten som var savnet ble funnet død i leiren i New Mexico. Han skal ha dødd under et «religiøst ritual». Foto: Karl Brennan / DroneBase via AP / NTB scanpix
SKREKKLEIR: Den tre år gamle gutten som var savnet ble funnet død i leiren i New Mexico. Han skal ha dødd under et «religiøst ritual». Foto: Karl Brennan / DroneBase via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag for halvannen uke siden slo politiet i New Mexico til mot et inngjerdet område i New Mexico.

Inne på området, som siden har blitt beskrevet som en skrekkleir, fant de 11 barn som levde under det den lokale politisjefen omtalte som «de tristeste boforholdene og fattigdommen jeg har sett».

To menn og tre kvinner, som antas å være mødrene til de 11 barna, ble arresterte i skrekkleiren.

Døde under «religiøst ritual»

Det politiet ikke fant da de slo til var tre år gamle Abdul-Ghani Wahhaj, sønnen til en av de tiltalte mennene, Siraj Ibn Wahhaj.

Treåringen ble meldt savnet i Jonesboro i Georgia i desember i fjor. Da ble han med sin far en tur i parken, en parktur de aldri returnerte fra. Da ble gutten meldt savnet av sin mor.

Hun fortalte også at gutten led av epileptiske anfall og var helt avhengig av medisiner. Medisiner som guttens far ikke hadde tilgang på.

I begynnelsen av forrige uke fortalte politiet at de hadde funnet levningene av en liten gutt inne på det inngjerdede området i New Mexico, men at de så langt ikke hadde fastslått identiteten.

Under en rettshøring mandag sa påtalemyndigheten at de hadde identifisert den unge gutten, og at det var tre år gamle Abdul-Ghani.

Ifølge de andre barna i leiren skal treåringen ha dødd under et «religiøst ritual», ifølge Reuters.

- Noen av barna har fortalt at disse ritualene skulle fjerne demoniske ånder fra Abdul-Ghanis kropp. Alle de fem tiltalte visste om disse ritualene, sier påtaleansvarlig, John Lovelace.

SULTNE: 11 barn ble funnet sammen med fem bevæpnede voksne, i New Mexico, USA. Det er uklart hvorfor barna er blitt holdt fanget. Video: CNN Vis mer

Eksorsisme

Abdul-Ghanis far skal ha vært overbevist om at treåringen, som ville fylte fire år forrige uke, var besatt av djevelen og at han måtte gjennomgå eksorsisme.

Abdul-Ghani skal ha dødd allerede i februar, måneden etter at han og hans far kom til den avsidesliggende leiren i New Mexico.

Under mandagens rettshøring fortalte også aktor Timothy Hasson at Siraj Ibn Wahhaj hadde sendt et brev til sin bror, der det var «en invitasjon til å komme til leiren og bli med på hans intensjon om å bli martyr».

- Jeg tror alle vet hva det betyr i dette århundret, sa Hasson.

Ifølge rettsdokumenter skal også Siraj Ibn Wahhaj ha drevet våpentrening med automatgevær i leiren. De 11 barna skulle trenes opp til å begå skoleskytinger, ifølge dokumentene.

- Denne familien hadde et oppdrag, og det var et voldelig et, og det var et farlig et, sier påtaleansvarlig Lovelace, ifølge NBC News.

Ble meldt savnet

Saken startet altså med Abdul-Ghanis forsvinning i desember i fjor. Da lokale politimyndigheter og FBI tidligere i år klarte å lokalisere stedet de mente treåringen ble holdt skjult av sin far, et inngjerdet område i en avsidesliggende del av New Mexico, holdt FBI området under oppsikt over lengre tid.

Men etter en to måneders lang etterforskning fastslo byrået at de ikke hadde god nok juridiske grunn til å gå til aksjon på området.

Den gode grunnen var det det lokale politiet i Laos County som fikk. Politiet i Georgia sendte dem en melding de hadde fått tak i, som etter alt å dømme var skrevet av noen inne på det inngjerdede området.

«Vi sulter og trenger mat og vann», sto det i meldingen.

Da slo politiet til. Inne på det inngjerdede området, som verken hadde innlagt vann eller elektrisitet, fant de fem voksne og 11 barn i alderen 1 til 15 år.

Ifølge politiet så alle ut som «flyktninger fra den tredje verden, ikke bare uten mat og rent vann, men uten sko, personlig hygiene og de hadde i bunn og grunn bare skitne filler som klær».

Samtlige fem voksne er siktet for barnemishandling.

Ifølge den lokale politisjefen Jerry Hogrefe virket det som kvinnene og barna «var hjernevasket og ekstremt redde for mennene som kontrollerte anlegget».