STORSTILT LETEAKSJON: Flere politibiler, helikopter, naboer, familiemedlemmer og forbipasserende deltok i letingen etter en gutt (8) med Downs syndrom som forsvant i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STORSTILT LETEAKSJON: Flere politibiler, helikopter, naboer, familiemedlemmer og forbipasserende deltok i letingen etter en gutt (8) med Downs syndrom som forsvant i Oslo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Savnet gutt (8) kom til rette etter storstilt leteaksjon i Oslo

Funnet i god behold syd for Røa etter at han forsvant i 11.30-tida i formiddag. - 17. mai-feiringen er reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den åtte år gamle gutten som løp ut i skogen ved Sørkedalen er funnet, opplyser politiet til Dagbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 11.30, og iverksatte da en storstilt leteaksjon. Klokka 16.55 ble han påtruffet av en tilfeldig forbipasserende som hadde fått med seg leteaksjonen.

- Klokka 17.30 var han gjenforent med sin mor på bopel. Det tok lang tid, men det gikk fint. Han ble funnet i god behold, og har det etter forholdene bra, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

17. mai-feiringen reddetHan forteller at det var veldig mange frivillige som dukket opp for å hjelpe til. Blant dem var Marjana Lozic, som er en av naboene til åtteåringen.

- Vi deltok i flere timer. For et mareritt! Alle barna og de som var med å lete er utrolig lettet nå, og nå blir det en god 17. mai-feiring likevel, sier hun til Dagbladet.

I tillegg til mange frivillige deltok 12 hundeekvipasjer fra Norske redningshunder. Også et helikopter deltok i søket.

Gutten har Downs syndrom, og var på tur med faren da han plutselig løp avgårde og inn i skogen ved Sørkedalen i nærheten av Bogstad camping i Oslo. Han ble borte i løpet av noen sekunder, forklarte operasjonsleder Vidar Hjulstad tidligere i dag.