PRIVATBYGD UBÅT: Bilde er fra 3. mai 2008 under sjøsettingen av ubåten UC3 Nautilus på Refshaleøen i København. Fredag morgen søker to redningshelikoptere og tre skip fra Forsvaret etter den private ubåten UC3 Nautilus som er bygget av Peter Madsen.
Foto: Bardur Eklund / NTB scanpix
PRIVATBYGD UBÅT: Bilde er fra 3. mai 2008 under sjøsettingen av ubåten UC3 Nautilus på Refshaleøen i København. Fredag morgen søker to redningshelikoptere og tre skip fra Forsvaret etter den private ubåten UC3 Nautilus som er bygget av Peter Madsen. Foto: Bardur Eklund / NTB scanpixVis mer

Savnet «hjemmelaget» ubåt ble funnet seilende utenfor København. Nå har den sunket

En privatbygd ubåt ble meldt savnet i Københavns havnebasseng fredag, med oppfinner og journalist om bord. Ubåten ble etter hvert funnet, før den sank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: En kvinne er savnet etter hendelsen.

Ubåten sank, melder Ekstra Bladet. Ubåten er nå på vei mot bunnen i Øresund. Eieren skal ha kommet seg på land i god behold.

Ubåten er funnet ved Køge Bugt øst for Østsjælland, opplysste forsvaret en stund før denne meldingen kom. Da ble søket etter ubåten avsluttet. Ifølge danske medier skal personene om bord være i god behold.

(Dagbladet/NTB): To redningshelikoptre og tre skip lette fredag formiddag etter en privat ubåt som hadde forsvunnet, med en oppfinner og journalist om bord, i Københavns havnebasseng.

Ubåten ble meldt savnet klokka 2.30 natt til fredag.

Eieren av den 18 meter lange og 40 tonn tunge privatbygde ubåten er Peter Madsen. Han har selv bygget ubåten og sjøsatte den i 2008.

Madsen er kjent for å bygge både ubåter og raketter.

Tidligere kollega bekymret

Kristian von Bengtson, som tidligere har jobbet med oppfinneren, var bekymret. Han sier ubåten normalt klarer seg under vann i 30 minuttet om gangen, ifølge Expressen.

Bengtson skal tidligere ha jobbet med Madsen i Copenhagen Suborbitals, til Madsen sluttet i 2014, på grunn av samarbeidsproblemer.

- Til tross for våre forskjeller, håper jeg at Peter Madsen dukker opp senere i dag, sa han til den svenske avisa, mens leteaksjonen fremdeles var i gang.

Den privatbygde ubåten Nautilus med to personer ombord, eier Peter Madsen og en journalist, er fredag. 11 august 2017 meldt savnet etter at den ikke returnerte til sin kaiplass. To redningshelikoptre og tre skip fra Forsvaret søker fredag morgen etter ubåten rundt Københavns havn.
Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix
Den privatbygde ubåten Nautilus med to personer ombord, eier Peter Madsen og en journalist, er fredag. 11 august 2017 meldt savnet etter at den ikke returnerte til sin kaiplass. To redningshelikoptre og tre skip fra Forsvaret søker fredag morgen etter ubåten rundt Københavns havn. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix Vis mer

Sist sett torsdag kveld

Ubåten ble sist sett i Københavns havnebasseng klokken 20.30 torsdag kveld. Det skal ha blitt gjort en observasjon av det som kan være ubåten lenger ute i Øresund ved ett-tida natt til fredag.

Forsvaret fikk melding om den savnede ubåten fra journalistens kjæreste.

- Det blir vi nødt til å ta alvorlig. Vi har sendt to redningshelikoptre og tre seile-enheter ut for å lete etter ubåten, sier presserådgiver ved forsvaret, Christer Haven, til den danske avisa DR.

Han sier videre at de er nødt til å ta utgangspunkt i det verste scenarioet, og leter etter ubåten med alt de har. De verste er at den er sunket og ikke kommer til overflaten med egen kraft, sier Haven.

Om det er tilfellet, så kan ikke Madsen kommunisere med omverden.

Ubåten CU3 Natutilus er verdens største hjemmelagde ubåt og skal være den tredje oppfinneren Madsen har designet.

Dagbladet oppdaterer saken.