Funnet i live

Savnet i 12 dager - funnet i live

Da alt håp så ut til å være ute, fant letemannskapene den forkomne mora.

LYKKELIG SLUTT: Holly Courtier, moren som var savnet i 12 dager i Zion National Park, er funnet i live. Foto: Zion National Park
LYKKELIG SLUTT: Holly Courtier, moren som var savnet i 12 dager i Zion National Park, er funnet i live. Foto: Zion National Park Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Holly Courtier (38) ble meldt savnet den 6. oktober, etter at hun ikke kom tilbake fra en tur i Zion National Park i Utah.

Siden da har letemannskaper gått manngard og søkt og lett etter kvinnen som har vært sporløst borte. Både hunder og droner har deltatt i søket.

I 12 dager var hun savnet. Nå er hun funnet - i live. Foto: Zion National Park
I 12 dager var hun savnet. Nå er hun funnet - i live. Foto: Zion National Park Vis mer

Datteren Kailey Chambers er blant dem som fortvilet har ventet på livstegn fra mora - hun har også deltatt i søket.

SKREMMENDE: En fire år gammel gutt falt inn til gorillaene i Cincinnati Zoo i USA. Den skremmende hendelsen ble filmet av et vitne, og gorillaen ble til slutt skutt og drept. Video: Twitter / Amber_Soler Vis mer

- Hun hadde aldri gitt opp meg, så jeg gir ikke opp henne, fortalte hun til CNN-kanalen KCAL i forrige uke.

Erfaren turgåer

Ifølge Chambers er moren en erfaren turgåer, hun har gått lange turer alene før, og er kjent i nasjonalparken. Hun og moren besøkte også parken sammen bare noen uker før det fatale skjedde.

Mandag kom endelig gladnyheten om at moren er funnet i live. Da hadde hun vært forsvunnet i nesten to uker.

- Letemannskapene fant Courtier i et område med tett vegetasjon langs Virgin River, oppgir parkens talsperson Amanda Rowland i en uttalelse, ifølge CNN.

Det var noen turgåere som skal ha lokaliserte Courtier først.

Dehydrert og underernært

Familien som har ventet på livstegn i snart to uker er svært lettet, og takker letemannskapene for at de aldri ga opp.

«Vi er veldig glade for at hun ble funnet trygt i dag. Vi vil takke letemannskapene som har lett etter henne dag og natt og som aldri ga opp håpet. Dette hadde ikke vært mulig uten dere,» sier de i en uttalelse, NPS Investigative Services Branch har delt på Facebook.

Courtier har det siste halve året brukt tiden på å reise landet rundt for å gå turer i blant annet nasjonalparker, etter at hun mistet jobben på grunn av corona-pandemien.

DESPERAT I seks dager var Larry Sutterfield (39) strandet på en øde øy utenfor Bahamas. Etter seks dager kom redningen i sist liten. Video: The Coast Guard Vis mer

Ifølge datteren skal moren ha skadet hodet tidlig på turen og ha blitt desorientert. Hun skal ha kommet seg til en vannkilde, men var for svak og desorientert til å søke hjelp, oppgir hun.

38-åringen skal være ved godt mot, og har fått behandling på sykehus etter å ha vært underernært og dehydrert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer