Forsvinningssak:

Savnet i 17 år: - Stå fram

Den 17 år gamle forsvinningssaken står fortsatt uløst.

SAVNET: Andrew Gosden har vært savnet siden 2004. Foto: PA Photos/NTB
SAVNET: Andrew Gosden har vært savnet siden 2004. Foto: PA Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14 år gammel bestiller Andrew Gosden fra Doncaster i 2004 en togbillett til London. Gosden møter ikke opp på skolen og tar kort tid før togturen ut 200 pund fra sin egen bankkonto. Siden har ingen sett ham.

Siste sikre observasjon av gutten er fra et overvåkningskamera fra King's Cross Station i London, og siden den gang har ikke politiet vært i stand til å bekrefte bevegelsene hans, ei heller motivet hans for å reise til London.

Ny informasjon

I 14 år har familien hans søkt etter ham og har til og med fått gjennomført en skanning av deler av Themsen - den 350 kilometer lange elva som blant annet renner gjennom sentrum av London. Foreløpig uten hell.

HÅP: Faren til Andrew Gosden, Kevin Gosden gjestet et TV-show i 2017 hvor han snakket ut om savnet av sønnen. Foto: Ken McKay/ITV/REX
HÅP: Faren til Andrew Gosden, Kevin Gosden gjestet et TV-show i 2017 hvor han snakket ut om savnet av sønnen. Foto: Ken McKay/ITV/REX Vis mer

Tirsdag kom politiet med informasjon som familien håper kan være et gjennombrudd i saken. 8. desember ble to menn varetektsfengslet i London, mistenkt for kidnapping og menneskehandel.

Grunnet frykt for at det skulle skade etterforskningen, valgte politiet å holde informasjonen for seg selv og familien, men tirsdag kunne de gå ut med at de to mennene var arrestert.

Den ene mannen er også mistenkt for besittelse av uanstendige bilder av barn. Begge mennene er løslatt under etterforskningen, men politiinspektør i South Yorkshire-politiet, Andy Knowles, forsikrer om at de tar arrestasjonene på det største alvor.

SPORLØST: I denne innsjøen lå svaret på en nesten 30 år gammel forsvinningsgåte. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Stå fram

- Vår prioritet på dette tidspunktet er å støtte Andrews familie mens vi jobber gjennom denne nye etterforskningen, uttalte han ifølge The Guardian.

- Vi er i tett dialog med familien og de ber om at deres privatliv respekteres mens etterforskningen vår fortsetter, fortsatte han.

Politiet kommer også med en innstendig bønn om at alle som kan sitte på informasjon som kan hjelpe etterforskningen melder seg.

- Vi har holdt en rekke appeller i løpet av åra for å finne ut hvor Andrew er og hva som skjedde med ham da han forsvant. Jeg vil oppfordre alle med informasjon de ennå ikke har rapportert om å stå fram, sier politisjef Knowles.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer