Savnet i fjellet

To ungdommer gikk i fjellet, bare den ene kom tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helikoptersøk er nå innstilt på grunn av mørket, skriver Stavanger Aftenblad. Tre menn er i natt ute på lyttepost. Ved 00.30-tiden oppdaget de noe lys høyt oppe på fjellet, og de prøver å nå fram til stedet. 

- Gutten har antakelig med seg en lommelykt, sier operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.no.  

For mørkt til å lete

To gutter på 18 år, en norsk og en belgisk, gikk tidligere i dag fra Vaulovatnet i Åkrafjorden i Etne kommune i Hordaland. Bare nordmannen kom ned igjen fra fjellet.

Da Hovedredningsentralen fikk melding klokka 18.17, sendte de opp et redningshelikopter. Men da mørket falt på i kveld, returnerte det tilbake til Sola. Politiet er nå i ferd med å opprette lytteposter på strategiske punkt i fjellet.

Uenige om veivalg

- De to ungdommene ble underveis uenig om veivalg, og den ene tok av i retning Langfoss. Den andre valgte en annen retning, forteller operasjonsleder Dagfinn Torstveit ved politiet i Haugesund.

- Da den norske ungdommen kom fram til Langfoss, fikk han meldt fra om at den andre befant seg oppe i fjellet. Dette er et ulendt terreng, men det er gode værforhold, sier Torstveit.

Ved 06-tiden mandag vil det bli startet søk med Sea King-helikopteret igjen. Hvis ikke dette gir resultater, vil mannskap fra Røde Kors bli satt inn i leteaksjonen igjen.

- Det kan bli en kald natt, sier operasjonsleder Myklebust til Dagbladet.no

Tre leteaksjoner

Dette er for øvrig den tredje leteaksjonen i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt det siste døgnet, skriver TV 2 Nettavisen. Operasjonsleder Harald Myklebust tror det kommer mye av at høsten er tid for tur og jakt, og at det er masse folk i fjellet.

Operasjonsleder Torstveit råder folk til å ta med seg kart og kompass.