Savnet i Kongo

For andre gang på to år er den 80 år gamle misjonæren Liv Kyllingstad Godin fra Rogaland meldt savnet i Kongo. Det Norske Baptistsamfunnet er bekymret, og har meldt henne savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontorsjef Arild Harvik sier til Stavanger Aftenblad at misjonæren også tidligere har forsvunnet over lengre perioder. Dessuten er kommunikasjonen med omverden svært dårlig i det området 80-åringen oppholder seg. Han er derfor ikke akutt engstelig for henne.

Kyllingstad Godin oppholder seg i Bili, men Baptistsamfunnet har fått melding om at hun har dratt nordover. Harvik opplyser at at de har fått meldinger om at misjonæren skal befinne seg i en liten by hvor hun skulle hjelpe til å bygge en kirke.

- Men vi har ikke fått bekreftet dette og kan derfor ikke stole på det, sier Harvik.

Baptistsamfunnet har derfor henvendt seg til Utenriksdepartementet og meldt henne savnet. Det Norske Baptistsamfunnet håper nå at UD, gjennom generalkonsulatet i Kinshasa og det katolske nettverket i Kongo, kan få lokalisert misjonærkvinnen.

- Det siste brevet hun skrev hjem til oss i oktober var fullt av glede og optimisme, forteller Harvik.

Han tror lokalbefolkningen ville sendt beskjed, dersom noe alvorlig hadde skjedd med henne. Forholdene i Kongo er nå svært uoversiktelige og kaotiske. Kabilas regjeringsstyrker slåss mot opprørene, som er støttet av styrker fra Uganda og Rwanda. Men det er ikke meldt om noen spesiell militær aktivitet i det området Kyllingstad Godin befinner seg.

(NTB)