Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet i Liberia

Bistandsarbeider Kåre A. Lund (53) er meldt savnet etter uroligheter i nærheten av byen Toe Town i Liberia i Afrika. Noen skal ha sett opprørere ta med seg en hvit mann inn i jungelen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

53-åringen skal fredag ettermiddag ha reist i bil fra byen Sagleipie i retning av Toe Town sammen med to lokale arbeidere i adventistenes hjelpeorganisasjon ADRA Norge.

- Noen lokale medarbeidere har bekreftet at ADRA-bilen som Lund kjørte er funnet utbrent. Bilnummeret stemmer. Noen døde liberiere er funnet i nærheten av bilvraket, men de er ikke identifisert, så vi vet ikke om de er våre lokale arbeidere, sier styreleder Geir Olav Lisle i ADRA Norge til NTB.

Adventistsamfunnet vet ikke hva som har tilstøtt Rakkestad-mannen, som ble meldt savnet da han ikke dukket opp til en avtale han hadde i byen Zwedru lørdag formiddag. Ifølge Lisle er det ingen som har hatt kontakt med Lund siden fredag.

Det skal ha kommet ubekreftede meldinger om at opprørere har tatt en hvit mann med seg inn i jungelen.

- Vi har ikke fått krav om løsepenger eller noe slikt, sier Lisle.

Noen meldinger går ifølge adventistene ut på at han er ført over til Elfenbenskysten. ADRA forsøker nå å sjekke ryktene ved hjelp av Utenriksdepartementet, den norske ambassaden i Liberias naboland Elfenbenskysten, det lokale ADRA-kontoret, samt andre organisasjoner.

Lund var i Liberia for å inspisere et hjelpeprosjekt som støttes av ADRA Norge, som han er leder for. Han hadde også tidligere besøkt landet, sist i desember. Han skrev da i en rapport: «Teknisk sett burde man bare trekke seg ut av hele Liberia, men de trenger hjelp mer enn noen av de andre vi jobber med. Forsvinner alle, er de overlatt til en skjebne ingen fortjener. Vi bør stå på».

(NTB)

KIDNAPPET? Nordmannen Kåre A. Lund (53) er meldt savnet i forbindelse med uroligheter i nærheten av byen Toe Town i Liberia i Afrika. Han skulle inspisere et hjelpeprosjekt som støttes av adventistenes hjelpeorganisasjon ADRA Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling